Papperskungen växer med emballage

Roger Henriksson är vd för Papperskungen som erbjuder kontorsmaterial, emballage och hygienartiklar via webbutik. En ny printer har tagit plats i verksamheten för att bistå med olika typer av tryckt emballage. Foto: Privatbild

Kurvan pekar uppåt på olika typer av emballageprodukter hos Papperskungen. Nu bygger de vidare med en inkjetprinter för att möta efterfrågan på förpackningar med personaliserat tryck i korta serier.

Papperskungen med säte i Timrå har bedrivit webbutik sedan 1994 och har i dag runt 30 000 artiklar i  sitt produktsortiment. Olika typer av emballage står i dag för runt 40 procent av omsättningen. Roger Henriksson, vd på företaget säger att många av kunderna är e-handlare på jakt efter förpackningar. Han är övertygad om att de kommer att fortsätta att växa inom detta segment.

– Det är det vi ökar mest på.

En vanlig beställning hos Papperskungen kan handla om upp till 200 stycken tryckta standardlådor.

– Vi ser ett behov av att kunna hjälpa små och medelstora företag att trycka bland annat kartonger, bärkassar och vadderade kuvert.

Inkjetprinter har installerats

För att möta efterfrågan på tryckt emballage har företaget investerat i en Postmark printer, modell AP1170, Inkjetsystemet har en integrerad friktionsmatare, justerbart mottagningsfack samt vakuumtransportör. Matningsbredden är 20 tum men det hindrar inte att ta sig an större media en så då den har en utdragbar design. Printern skriver ut med ett Fixed Imager 1000 huvud från HP i fyrfärg med pigmenterat bläck som är vattentåligt.

– Det är vattenbaserat snabbtorkande bläck, intygar Henriksson och tillägger att alla absorberande materialtyper kan gå i printern – exempelvis trä, textil, papper och kartong. Roger Henriksson säger att  printern skriver ut 30 meter i minuten och kunderna kan även få personaliserat tryck. 100 emballagelådor tar cirka tio minuter.

– Vi gör ganska unika tryck till kunderna och det är en bra förklaring till varför vi valde den här printern.

Fördelar för kunder

Ofta handlar det för Papperskungen att producera mindre serier, ungefär upp till 1 000 exemplar.

– De sista fem åren har vi gjort en storsatsning på emballage. Det är därför detta nu kommer i fas med denna maskinen.

Henriksson säger att fördelarna med att beställa tryckta förpackningar från Papperskungen blir många för kunderna. De behöver inte köpa stora volymer och slipper dyr lagerhållning:

– Ofta vill kunderna ha standardiserade e-handelslådor. Men då får kunden dyra startkostnader i stans och kliche, vi tar bara ut en mindre startkostnad för upplägg av trycket i maskinen.

Ett billigare pris

Postmark-printern såldes och installerades av Sigraphic. Det är första gången Papperskungen väljer maskinleverantören och Roger Henriksson förklarar varför:

– De kändes proffsiga och seriösa. Det har också visat sig att de inte har lämnat något till slumpen. Vi är väldigt nöjda med dem, säger han och tillägger att maskinpriset blev 100 000 kronor billigare än vad motsvarande offert vi fick från en annan tillverkare.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Fyra etikettpressar ska möta alla kundbehov

Hög produktivitet i kombination med god kvalitet, är försäljningsargumenten från Gallus och Heidelberg för de nya digitala pressarna i Diamond Core-serien.
– Gallus har tidigare bara haft hybridmaskiner när det gäller digital etikettproduktion men i och med denna lanseringen så får vi fyra stycken helt digitala maskiner i produktutbudet. Detta ger oss möjlighet att erbjuda våra produkter till ett bredare kundsegment, säger Rickard Rafstedt hos Heidelberg Sverige.

Publicerat av: 

Förpackningsdesign för nybörjare – och experter

När Ink n Art lanserade sin webbshop var tanken att göra det så smidigt och enkelt som möjligt för kunder att beställa. Men också att låta kreativiteten flöda. Valet föll på designmotorn Chili Publisher Online, en mjukvara som ger användare möjlighet att skapa både unika och standardiserade förpackningar, klistermärken och tackkort.

Publicerat av: 

Emballageteknik blir först i Norden med inkjetmaskin

Nu kommer Svensk Emballageteknik att kunna printa direkt på kartong, korrugerat och förstansat material med vattenbaserad inkjet. Företaget har investerat i Konica Minoltas PKG-675i för att skriva ut förpackningar av wellpapp och kartong – 18 meter i minuten.
– En spännande utveckling, säger marknadsansvarige Anders Pontén.

Publicerat av: 

Integritetsinställningscenter

Google Analytics

Used to distinguish users in google analytics.

_ga, _gid

User login

WordPress uses cookies, or tiny pieces of information stored on your computer, to verify who you are. There are cookies for logged in users and for commenters.

wordpress_logged_in_, wordpress_sec_, wordpress_test_cookie, wp-settings-5, wp-settings-time-5

Site setting

To store a the logged in user's username and a 128bit encrypted key. This information is required to allow a user to stay logged in to a web site without needing to submit their username and password for each page visited. Without this cookie, a user is unable to proceed to areas of the web site that require authenticated access.

PHPSESSID

GDPR Consent

GDPR – check for consent types.

gdpr[consent_types]