Emballageteknik blir först i Norden med inkjetmaskin

 

Anders Pontén, marknadsansvarig hos Svensk Emballageteknik. Foto: Pressbild

Nu kommer Svensk Emballageteknik att kunna printa direkt på kartong, korrugerat och förstansat material med vattenbaserad inkjet. Företaget har investerat i Konica Minoltas PKG-675i för att skriva ut förpackningar av wellpapp och kartong – 18 meter i minuten.
– En spännande utveckling, säger marknadsansvarige Anders Pontén.

Vi har tidigare berättat om inkjetmaskinen som presenterades på ett digitalt pressevent i februari i år. Nu är den första installationen ett faktum och den görs hos Svensk Emballageteknik. Det blir den första riktigt skarpa installationen i Norden för Konica Minoltas räkning.

– För att ytterligare kunna svara upp till de ökade kraven på snabba och kortare serier, så har vi eftersökt ett bra komplement till vår Durst-maskin. Nu ser vi fram emot att snabbt kunna producera färdigstansade lådor för våra existerande B2B-kunder. Självklart öppnar det även upp nya möjligheter för andra typer av lådor. En spännande utveckling, säger Anders Pontén, marknadsansvarig hos Svensk Emballageteknik.

Har vattenbaserat bläck

Svensk Emballageteknik val att investera i PKG-675i-maskinen gör att de kan skriva ut på kartong, korrugerat och förstansat material. Det vattenbaserade bläcket är FDA-godkänt för indirekt livsmedelskontakt.

PKG-675i är anpassad för att snabbt skriva ut förpackningar av wellpapp och kartong i korta serier.

18 meter i minuten

Fem Memjet-skrivhuvuden med CMYK-färger skriver ut med en utskriftsbredd upp till 1067 millimeter i hela 1 600 x 1 600 dpi. Hastigheterna når upp till 18 meter per minut. Maskinen levereras med en Caldera-ripplösning. Arbetsflödet möjliggör att en förpackning blir färdig inom loppet av några få sekunder, enligt tillverkaren.

Well, skum och cellplast

Svensk Emballageteknik har växt organiskt sedan 1984 och finns i dag representerat i Sverige och Baltikum med kontor och produktion i Stockholm, Göteborg, Malmö, Tallinn och i Riga. Well, skum och cellplast är idag företagets huvudsakliga fokusområden. De cirka 170 anställda arbetar uteslutande med B2B-kunder och verkar till stor del genom sina återförsäljare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Paketskåp gör det lekande lätt för e-handelsföretag

Danska företaget Lirum Larum Leg är nu är inne på sitt 15:e år med att erbjuda ett sortiment av leksaker, inredningsprodukter till barnrum och utrustning för nyfödda barn. All försäljning sker via webbutik. I december valde företaget att satsa på att ställa upp paketskåp utanför lagret i Hornbæk på Nordsjälland för att skapa flexibilitet för kunder såväl som personal. Ett lyckat drag, enligt grundaren och entreprenören Anja Lytzen.

Publicerat av: 

Wellpapplåda håller färskvaror kylskåpskalla

Mondi, en av Europas största tillverkare av förpackningar, är särskilt inriktade på wellpapp. Företaget lanserar en kartonglåda för e-handel, kallad BCoolBox, som är så tät och därmed isolerande att den kan hålla temperaturen på innehållet i lådan på kring cirka sju grader Celsius i upp till 24 timmar. 

Publicerat av: 

Integritetsinställningscenter

Google Analytics

Used to distinguish users in google analytics.

_ga, _gid

User login

WordPress uses cookies, or tiny pieces of information stored on your computer, to verify who you are. There are cookies for logged in users and for commenters.

wordpress_logged_in_, wordpress_sec_, wordpress_test_cookie, wp-settings-5, wp-settings-time-5

Site setting

To store a the logged in user's username and a 128bit encrypted key. This information is required to allow a user to stay logged in to a web site without needing to submit their username and password for each page visited. Without this cookie, a user is unable to proceed to areas of the web site that require authenticated access.

PHPSESSID

GDPR Consent

GDPR – check for consent types.

gdpr[consent_types]