Åstorpsföretag får stororder på fällbara pallboxar

Åstorpsföretaget Wellplast har fått en stororder på en återanvändbar pallbox.

Wellplast har fått en stororder på en fällbar pallbox för att förpacka fordonskomponenter. Den returnerbara pallboxen i plast har ett skyddande inrede som bildar ett eget förpackningskit när den är ihopfälld.

Förpackningsföretaget i Åstorp grundades på Chalmers 1999. Nu har bolaget fått en stororder på en fällbar pallbox. Emballaget kommer att användas för fordonsindustrin och rymma fordonskomponenter som ska gå i ett returflöde under de år en specifik modell tillverkas.

Wellplast har utvecklat en specifik lösning till en kund i fordonsindustrin.

Systemet bygger  vidare på produkten Wellplast PPC, företagets system med pallar, krage, sleeve och lock i plast. Den kundspecifika lösningen har ett specialtillverkat inrede som består av ett material framtaget för att skydda repkänsliga produkter. Inrede och sleeve viks ihop och packas i den måttanpassade yttersleeven till en platsbesparande enhet.

Fredrik Hansson, säljchef på Wellplast AB.

Enligt företaget rör det sig om en återanvändningsbar produkt som minimerar transportpåverkan och bland annat ger ekonomiska och miljömässiga besparingar.

– Vår möjlighet att utveckla långsiktiga lösningar i nära samarbete med kund har gett oss stor förståelse för hur produktionsflödet fungerar, säger Fredrik Hansson, säljchef på Wellplast AB, och fortsätter:

– Ytterligare en miljömässig fördel är att vi erbjuder ett återköpsprogram där vi köper tillbaka de använda förpackningarna vid end-of-life.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Paketskåp gör det lekande lätt för e-handelsföretag

Danska företaget Lirum Larum Leg är nu är inne på sitt 15:e år med att erbjuda ett sortiment av leksaker, inredningsprodukter till barnrum och utrustning för nyfödda barn. All försäljning sker via webbutik. I december valde företaget att satsa på att ställa upp paketskåp utanför lagret i Hornbæk på Nordsjälland för att skapa flexibilitet för kunder såväl som personal. Ett lyckat drag, enligt grundaren och entreprenören Anja Lytzen.

Publicerat av: 

Wellpapplåda håller färskvaror kylskåpskalla

Mondi, en av Europas största tillverkare av förpackningar, är särskilt inriktade på wellpapp. Företaget lanserar en kartonglåda för e-handel, kallad BCoolBox, som är så tät och därmed isolerande att den kan hålla temperaturen på innehållet i lådan på kring cirka sju grader Celsius i upp till 24 timmar. 

Publicerat av: 

Integritetsinställningscenter

Google Analytics

Used to distinguish users in google analytics.

_ga, _gid

User login

WordPress uses cookies, or tiny pieces of information stored on your computer, to verify who you are. There are cookies for logged in users and for commenters.

wordpress_logged_in_, wordpress_sec_, wordpress_test_cookie, wp-settings-5, wp-settings-time-5

Site setting

To store a the logged in user's username and a 128bit encrypted key. This information is required to allow a user to stay logged in to a web site without needing to submit their username and password for each page visited. Without this cookie, a user is unable to proceed to areas of the web site that require authenticated access.

PHPSESSID

GDPR Consent

GDPR – check for consent types.

gdpr[consent_types]