Han tar över ordförandeklubban

Förpackningsklustret Packbridge har haft årsstämma och valt nya ledamöter till styrelsen. Eric White, grundare och vd för etikettföretaget Airlabels, är ny styrelseordförande.

Eric White är ny styrelseordförande i Packbridge. Foto: Pressbild

Eric White, ny styrelseordförande i Packbridge  har över 20 års chefsbakgrund inom förpackningsindustrin, bland annat på Tetra Pak, Skanem och Domino. I dag är han vd för Air Labels där han också står som grundare. Företaget erbjuder en one-stop shop för att beställa etiketter online. Han har examen i juridik och ingenjörsfysik från Lunds Universitet och har även lång erfarenhet av aktivt arbete i flera styrelser och internationella märkningsföreningar.

– Jag ser Packbridge som en utmärkt mötesplats för förpackningsexperter från näringslivet, den akademiska världen och samhället, med stort fokus på miljöutmaningar och möjligheter. Förutom detta ser jag som ny styrelseordförande vikten av att undersöka nya områden tillsammans med Packbridge-medlemmar. Det är till exempel den snabba utvecklingen inom digitaliseringen av B2B-sektorn. Onlinekonkurrens, kundanpassad design och beställning av ganska komplexa lösningar ökar och kommer snart att bli en del av den nya verkligheten i vår bransch, säger Eric White i ett pressutskick.

Nyvalda ledamöter i styrelsen är även Krisztina Anderberg Halasz, Region Skåne och Oscar Hugoson, Scanfill.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Paketskåp gör det lekande lätt för e-handelsföretag

Danska företaget Lirum Larum Leg är nu är inne på sitt 15:e år med att erbjuda ett sortiment av leksaker, inredningsprodukter till barnrum och utrustning för nyfödda barn. All försäljning sker via webbutik. I december valde företaget att satsa på att ställa upp paketskåp utanför lagret i Hornbæk på Nordsjälland för att skapa flexibilitet för kunder såväl som personal. Ett lyckat drag, enligt grundaren och entreprenören Anja Lytzen.

Publicerat av: 

Wellpapplåda håller färskvaror kylskåpskalla

Mondi, en av Europas största tillverkare av förpackningar, är särskilt inriktade på wellpapp. Företaget lanserar en kartonglåda för e-handel, kallad BCoolBox, som är så tät och därmed isolerande att den kan hålla temperaturen på innehållet i lådan på kring cirka sju grader Celsius i upp till 24 timmar. 

Publicerat av: