Nu kan svenskarna dricka vin på burk

Vinet Cycles Gladiator Pinot Noir säljs på burk i Sverige.

Försäljningen av det första röda vinet förpackat i en aluminiumburk drar igång på Systembolaget.

Öl har funnits länge på burk och att förpacka vin på samma sätt är en växande trend internationellt. Nu har den kommit till Sverige. Cycles Gladiator Pinot Noir – ett kryddigt, friskt och komplext pinot noir-vin från Kalifornien – tar plats i Systembolagets sortiment från och med 1 juni. Det röda vinet säljs i aluminiumburkar som går att panta i det svenska retursystemet.

Effektiv att packa

Enligt alkoholkoncernen The Beverage Group går det åt mycket energi vid tillverkningen av glasflaskan och dess vikt kräver mer energikrävande transporter. Burken däremot är lätt att öppna, går inte sönder och är effektiv att packa vid transporter. Dessutom släpper burken inte in ljus och bevarar därför vinets egenskaper på ett bra sätt

Produkt för sommaren

Mats Olauson, vd för vinimportören Winepartners Nordic, säger i ett pressmeddelande att vinet och dess förpackning är en produkt som passar till sommaren.

– Vi är otroligt stolta över lanseringen av Cycles Gladiator Pinot Noir, produkten är innovativ och vinet håller sin karaktär då materialet inte släpper igenom ljus. Det är verkligen sommarens picnicvin, lätt att återvinna och man slipper ta med vinöppnare. Otroligt kul och jag hoppas svenskarna väljer detta vin i sommar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Paketskåp gör det lekande lätt för e-handelsföretag

Danska företaget Lirum Larum Leg är nu är inne på sitt 15:e år med att erbjuda ett sortiment av leksaker, inredningsprodukter till barnrum och utrustning för nyfödda barn. All försäljning sker via webbutik. I december valde företaget att satsa på att ställa upp paketskåp utanför lagret i Hornbæk på Nordsjälland för att skapa flexibilitet för kunder såväl som personal. Ett lyckat drag, enligt grundaren och entreprenören Anja Lytzen.

Publicerat av: 

Wellpapplåda håller färskvaror kylskåpskalla

Mondi, en av Europas största tillverkare av förpackningar, är särskilt inriktade på wellpapp. Företaget lanserar en kartonglåda för e-handel, kallad BCoolBox, som är så tät och därmed isolerande att den kan hålla temperaturen på innehållet i lådan på kring cirka sju grader Celsius i upp till 24 timmar. 

Publicerat av: 

Integritetsinställningscenter

Google Analytics

Used to distinguish users in google analytics.

_ga, _gid

User login

WordPress uses cookies, or tiny pieces of information stored on your computer, to verify who you are. There are cookies for logged in users and for commenters.

wordpress_logged_in_, wordpress_sec_, wordpress_test_cookie, wp-settings-5, wp-settings-time-5

Site setting

To store a the logged in user's username and a 128bit encrypted key. This information is required to allow a user to stay logged in to a web site without needing to submit their username and password for each page visited. Without this cookie, a user is unable to proceed to areas of the web site that require authenticated access.

PHPSESSID

GDPR Consent

GDPR – check for consent types.

gdpr[consent_types]