Webbinarium om branschutveckling

Den grafiska branschens utveckling skiljer sig inte mycket från verkstad eller livsmedel. De har bara varit bättre på att rationalisera. Det konstaterar Grafiska Företagens vd Ravindra Parasnis.

Den 4 juni klockan 9.00 bjuder Grafiska Företagen på ett webbinarium om hur de förpacknings- och civilgrafiska delbranscherna mår och förväntas bli framöver.

Under webbinariet utlovar svar på frågor som: Vart är den grafiska branschen på väg? Hur går återhämtningen och vilka produktområden tror branschen kommer att växa? Vad kan förväntas av konjunkturen framöver?

Ravindra Parasnis, vd på Grafiska Företagen, presenterar resultatet av den nyligen genomförda marknadsundersökningen, som har besvarats av våra medlemmar inom både förpacknings- och civilgrafiska delbranscherna.

Mats Kinnvall, chefekonom på Teknikföretagen, ger en framtidsspaning om konjunkturläget i världsekonomin, Europa och Sverige. Deltagarna får också en bild av hur återhämtningen går för industrin och vad vi kan förvänta oss framöver.

Webbinariet leds av Sophie Åhsberg, kommunikatör, Grafiska Företagen.

Webbinariet är öppet för alla och du anmäler dig till Svenskt Näringsliv på den här länken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Paketskåp gör det lekande lätt för e-handelsföretag

Danska företaget Lirum Larum Leg är nu är inne på sitt 15:e år med att erbjuda ett sortiment av leksaker, inredningsprodukter till barnrum och utrustning för nyfödda barn. All försäljning sker via webbutik. I december valde företaget att satsa på att ställa upp paketskåp utanför lagret i Hornbæk på Nordsjälland för att skapa flexibilitet för kunder såväl som personal. Ett lyckat drag, enligt grundaren och entreprenören Anja Lytzen.

Publicerat av: 

Wellpapplåda håller färskvaror kylskåpskalla

Mondi, en av Europas största tillverkare av förpackningar, är särskilt inriktade på wellpapp. Företaget lanserar en kartonglåda för e-handel, kallad BCoolBox, som är så tät och därmed isolerande att den kan hålla temperaturen på innehållet i lådan på kring cirka sju grader Celsius i upp till 24 timmar. 

Publicerat av: