Dressing kommer i nedbantade plasttuber

Den norska livsmedelskoncernen Kavli reducerar plasten med 44 procent i sina stora tuber med amerikansk dressing.

I de stora dressingtuberna reduceras plasten med 44 procent. Foto: Pressbild

Kavli är medlem i ”Plastinitiativet” som lanserades av bransorganisationen DLF. Medlemsföretagen har som målsättning att de plastförpackningar som de lanserar på marknaden och som omfattas av producentansvarsförordningen ska gå att materialutnyttja senast år 2025.

Plasten i den stora tuben (425 gram) av Kavlis produkt Amerikansk dressing minskas nu med 44 procent. I de mindre tuberna 230 gram blir minskningen av plast 17 procent. En annan förändring är att tub och kork numera också består av samma plastmaterial. Företaget uppger att de nya tuberna totalt kommer innebära att plasten reduceras med 47 ton årligen för hela produktsortimentet.

– Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla våra förpackningar och hållbarhet är ett viktigt fokusområde i denna utveckling. En viktig parameter som vi arbetar med är att minska mängden plast i våra förpackningar. Idag är vi otroligt stolta över att kunna erbjuda Kavli Amerikansk dressing i en förpackning med mindre plast vilket ger en lägre miljöpåverkan, säger Nina Pettersson, förpackningsutvecklare på Kavli, i ett pressutskick.

De nya tuberna har börjat rulla ut i butikerna och plastbantningen kommuniceras på tuberna för konsumenterna att se.

 

Tags: , ,
Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Paketskåp gör det lekande lätt för e-handelsföretag

Danska företaget Lirum Larum Leg är nu är inne på sitt 15:e år med att erbjuda ett sortiment av leksaker, inredningsprodukter till barnrum och utrustning för nyfödda barn. All försäljning sker via webbutik. I december valde företaget att satsa på att ställa upp paketskåp utanför lagret i Hornbæk på Nordsjälland för att skapa flexibilitet för kunder såväl som personal. Ett lyckat drag, enligt grundaren och entreprenören Anja Lytzen.

Publicerat av: 

Wellpapplåda håller färskvaror kylskåpskalla

Mondi, en av Europas största tillverkare av förpackningar, är särskilt inriktade på wellpapp. Företaget lanserar en kartonglåda för e-handel, kallad BCoolBox, som är så tät och därmed isolerande att den kan hålla temperaturen på innehållet i lådan på kring cirka sju grader Celsius i upp till 24 timmar. 

Publicerat av: