DS Smith förenklar kundernas cirkulära resa

DS Smith lanserar ett mätverktyg för förpackningsköpare som ska göra det lättare att göra smarta cirkulära förpackningsval. Foto: Pressbild

DS Smith introducerar Circular Design Metrics – en mätmetod som ger kunderna möjlighet att bedöma sina förpackningars cirkuläritet utifrån flera parametrar.

Mätverktyget Circular Design Metrics. Foto: Pressbild

Hur påverkar olika beslut kring en förpacknings design miljön? Det vill DS Smith ge sina kunder svar på med sin nyutvecklade tjänst. Förpackningsjätten lanserar ett verktyg som ska underlätta för företag i förpackningarnas designprocess. Företag kan mäta förpackningarnas cirkuläritet, och jämföra lösningarnas miljöprestanda, utifrån de olika besluten som tas i designprocessen. I förlängningen kommer det bidra till en minskad miljöpåverkan, enligt DS Smith.

Verktyget Circular Design Metrics bedömer förpackningar utifrån åtta parametrar. Det är bland annat efter hur återvinningsbar förpackningen är, hur optimerad den är för försörjningskedjan och hur mycket förnybart material förpackningen innehåller. Enligt DS Smith är mätverktyget det första i sitt slag.

 

– Det har aldrig varit viktigare för företag att hantera sin miljöpåverkan. Vi vill visa varumärkena det vackra med cirkulär ekonomi och uttryckligen låta dem förstå vad deras förpackningsval betyder för den modellen. Våra nya mätvärden för cirkulär design är en banbrytare som driver miljöprestanda i förpackningar. Vi är glada att använda vår expertis för att hjälpa företag, stora som små, på deras resa att bli cirkulärt redo, säger Stefano Rossi, förpackningschef på DS Smith.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Paketskåp gör det lekande lätt för e-handelsföretag

Danska företaget Lirum Larum Leg är nu är inne på sitt 15:e år med att erbjuda ett sortiment av leksaker, inredningsprodukter till barnrum och utrustning för nyfödda barn. All försäljning sker via webbutik. I december valde företaget att satsa på att ställa upp paketskåp utanför lagret i Hornbæk på Nordsjälland för att skapa flexibilitet för kunder såväl som personal. Ett lyckat drag, enligt grundaren och entreprenören Anja Lytzen.

Publicerat av: 

Wellpapplåda håller färskvaror kylskåpskalla

Mondi, en av Europas största tillverkare av förpackningar, är särskilt inriktade på wellpapp. Företaget lanserar en kartonglåda för e-handel, kallad BCoolBox, som är så tät och därmed isolerande att den kan hålla temperaturen på innehållet i lådan på kring cirka sju grader Celsius i upp till 24 timmar. 

Publicerat av: 

Integritetsinställningscenter

Google Analytics

Used to distinguish users in google analytics.

_ga, _gid

User login

WordPress uses cookies, or tiny pieces of information stored on your computer, to verify who you are. There are cookies for logged in users and for commenters.

wordpress_logged_in_, wordpress_sec_, wordpress_test_cookie, wp-settings-5, wp-settings-time-5

Site setting

To store a the logged in user's username and a 128bit encrypted key. This information is required to allow a user to stay logged in to a web site without needing to submit their username and password for each page visited. Without this cookie, a user is unable to proceed to areas of the web site that require authenticated access.

PHPSESSID

GDPR Consent

GDPR – check for consent types.

gdpr[consent_types]