Hon får silverplats för sitt ledarskap

 

Evelina Lindgren, vd på Apak får silverplatsen på Ledarnas topplista med framtidens kvinnliga ledare. Foto: Pressbild

Sveriges chefsorganisation Ledarna redovisar sin lista med Framtidens kvinnliga ledare. Evelina Lindgren, vd på förpackningsföretaget APak, knep silvermedaljen. Bolaget har vuxit med 94 procent mellan åren 2015 och 2019.

För 15:e året i rad listar Sveriges chefsorganisation Ledarna framtidens kvinnliga ledare. På listan över de 75 främsta kvinnliga ledarna placerar sig Evelina Lindgren, vd på Apak, på andraplats.

– Att ta emot en sån här utmärkelse gör mig otroligt stolt, glad och hedrad. Jag har ett stort hjärta för bolaget och drivs av att skapa en drömarbetsplats med balans mellan ett framgångsrikt välmående bolag och framgångsrik välmående personal. Ett sånt här pris är ett bevis att vi är på rätt väg, säger Evelina Lindgren, vd på Apak.

En stark tillväxt

Förpackningsföretaget med säte i Mölndal har en dryg hundra år historia. Evelina Lindgren tog över familjeföretaget i början av 2015 och tillväxten sedan dess har varit stark. Omsättningen har ökat från 278 miljoner till 540 miljoner mellan åren 2015 och 2019. Vi har tidigare intervjuat Evelina Lindgren om tillväxtplanerna och andra pristitlar hon har mottagit. Hon pekar på att ett långsiktigt arbete mot en tydlig målbild är en förklaring till företagets framgångar.

– När jag tillträdde som vd var målbilden tydlig – vi skulle omsätta en halv miljard. Samtidigt tror jag inte på att hetsa fram tillväxt utan har fokuserat på långsiktiga, hållbara investeringar i bolag och medarbetare. På så sätt har vi lyckats bibehålla entreprenörsandan och unik kompetens, samtidigt som vi har skapat ett bolag med engagerade och drivna medarbetare som alla strävar mot samma mål.

Bra start på 2021

Apak fick dock finna sig i redovisa en lägre omsättning för pandemiåret 2020. Däremot har 2021 fått en bra start:

– Något mina föregångare lärt mig är att hantera kriser med tålamod och långsiktighet. Det senaste året har aPak visat på otrolig förändringsbenägenhet och flexibilitet. Vi vågar investera i vår personal och vi ser resultat. De fyra första månaderna 2021 är de bästa som bolaget någonsin gjort.

Helya Riazat medgrundare & rektor Järvaskolan får topplaceringen på Ledarnas lista. Tredjeplatsen går till Nazanin Nematshahi, försäljningsdirektör för affärsområdet Small medium & Corporate hos Microsoft Sverige.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Paketskåp gör det lekande lätt för e-handelsföretag

Danska företaget Lirum Larum Leg är nu är inne på sitt 15:e år med att erbjuda ett sortiment av leksaker, inredningsprodukter till barnrum och utrustning för nyfödda barn. All försäljning sker via webbutik. I december valde företaget att satsa på att ställa upp paketskåp utanför lagret i Hornbæk på Nordsjälland för att skapa flexibilitet för kunder såväl som personal. Ett lyckat drag, enligt grundaren och entreprenören Anja Lytzen.

Publicerat av: 

Wellpapplåda håller färskvaror kylskåpskalla

Mondi, en av Europas största tillverkare av förpackningar, är särskilt inriktade på wellpapp. Företaget lanserar en kartonglåda för e-handel, kallad BCoolBox, som är så tät och därmed isolerande att den kan hålla temperaturen på innehållet i lådan på kring cirka sju grader Celsius i upp till 24 timmar. 

Publicerat av: 

Integritetsinställningscenter

Google Analytics

Used to distinguish users in google analytics.

_ga, _gid

User login

WordPress uses cookies, or tiny pieces of information stored on your computer, to verify who you are. There are cookies for logged in users and for commenters.

wordpress_logged_in_, wordpress_sec_, wordpress_test_cookie, wp-settings-5, wp-settings-time-5

Site setting

To store a the logged in user's username and a 128bit encrypted key. This information is required to allow a user to stay logged in to a web site without needing to submit their username and password for each page visited. Without this cookie, a user is unable to proceed to areas of the web site that require authenticated access.

PHPSESSID

GDPR Consent

GDPR – check for consent types.

gdpr[consent_types]