Norden Machinery: ”Det är en tub inblandad i allt vi gör”

Ida Sigvardsson hos Norden Machinery ser fram emot samtal och kontakter för att diskutera tubfyllningsmaskiner på förpackningsmässan Packnorth.

På förpackningsmässan Packnorth, 10–12 maj, står maskintillverkaren redo att demonstrera och prata med besökare om allt som hör tubproduktion till. En maskin får extra mycket ljus på sig – en flexibel och liten packmaskin med snabba formatomställningar. 

Norden Machinery designar och tillverkar maskiner samt installerar hos kund. De erbjuder även service och reservdelar. Företagets sortiment med tubfyllningsmaskiner finns i hela hastighetsspannet för fyllning och försegling tuber. Dessa kan hantera från 40 upp till 1 000 tuber per minut – med eller utan kartonerare eller tråg och boxpackare i maskinlinjerna.

Fyllning och försegling av tuber kan göras på mer än ett sätt, oavsett om det till exempel är tandkräm eller kaviar som ska fyllas i tuberna, förklarar Ida Sigvardsson, marketing specialist hos Norden Machinery.

– Du kan ha raka eller trimmade kanter, förstås olika tubmaterial, och det finns olika krav på maskinens utförande beroende på vilken produkt som ska produceras. På dessa applikationer har vi jobbat upp en spetskompetens.

Företaget, som ställer ut på den digitala förpackningsmässan Packnorth, 10–12 maj, har nyligen kommit tillrätta i nya lokaler. Flytten gick från ett anrikt kvarter där hjärtat av Kalmars verkstadsindustri och maskintillverkning funnits sedan 1877. Nu finns de norr om staden, öster om E22:an.

– Vi tycker det är viktigt att föra en tät dialog i projekt runt nya maskiner. Tillsammans med kunden kan vi enas om vad det är som, förhoppningsvis, både produktion och marknadsavdelningen vill åstadkomma, och vilka krav som finns på denna produktion.

Ida Sigvardsson säger att de ser fram emot samtal och kontakter för att diskutera tubfyllningsmaskiner och hitta nya lösningar för tubproduktion på Packnorth-mässan. Och har kunder frågor om sina existerande maskiner så är det bara att höra av sig. Vi brukar säga att det är en tub inblandad i allt vi gör, säger hon.

– Det finns bra möjligheter att blåsa nytt liv i sin maskin med nytt styrsystem, eller kanske uppgradera Norden-maskinen då nya funktioner önskas –förpackningstekniska eller produktmässiga. De som har Nordenmaskiner eller har nya tubprojekt på gång är varmt välkomna att kontakta oss. Äntligen en möjlighet att träffa kunder igen.

Packmaskinen NTP80 möjliggör packning av tuber i låda eller tråg i samma maskin. Foto: Pressbild

Vilken produkt kommer ni lyfta fram lite extra?

– Vi såg ett behov av att utveckla en maskin som ersätter manuellt packande av tuber i kartong och tråg. Dels för att det är ett enahanda arbete, dels för att det är lättare att eliminera kvalitetsbrister såsom fel antal tuber per förpackning med en automatiserad lösning. Resultatet blev NTP80 – tråg och Boxpackaren som ställs efter enkanaliga tubfyllare och packar upp till 80 tuber per minut i diverse olika packmönster.

Vad utmärker den maskinen?

– NTP80:n är en flexibel och liten packmaskin med snabba formatomställningar. Med NTP80 finns möjligheten att packa tuber i låda eller tråg i samma maskin med extremt korta omställningstider. Vi plockar bort ett enahanda jobb till förmån för automatiserad produktion.
– På tråget finns en möjlighet att visa upp sitt varumärke på förpackningen. Stående eller liggande tuber i tråg kan ställas direkt på hyllan i en livsmedelsaffär eller stormarknad.

 

Fotnot: Den digitala förpackningsmässan Packnorth pågår 10 – 12 maj 2021. Mässan är gratis, men kräver registrering, som kan göras här.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Paketskåp gör det lekande lätt för e-handelsföretag

Danska företaget Lirum Larum Leg är nu är inne på sitt 15:e år med att erbjuda ett sortiment av leksaker, inredningsprodukter till barnrum och utrustning för nyfödda barn. All försäljning sker via webbutik. I december valde företaget att satsa på att ställa upp paketskåp utanför lagret i Hornbæk på Nordsjälland för att skapa flexibilitet för kunder såväl som personal. Ett lyckat drag, enligt grundaren och entreprenören Anja Lytzen.

Publicerat av: 

Wellpapplåda håller färskvaror kylskåpskalla

Mondi, en av Europas största tillverkare av förpackningar, är särskilt inriktade på wellpapp. Företaget lanserar en kartonglåda för e-handel, kallad BCoolBox, som är så tät och därmed isolerande att den kan hålla temperaturen på innehållet i lådan på kring cirka sju grader Celsius i upp till 24 timmar. 

Publicerat av: