Ett artilleri med skärlösningar

High Beam-cutter, anpassad för skärning i skummaterial upp till 110 millimeters tjocklek. Foto: Pressbild

Zünd bjuder mässbesökarna på sitt utbud av skärbord för alla slags applikationer inom förpackningsbranschen. Automation är den röda tråden i utställningen på den digitala mässan Packnorth, 10–12 maj.

Henrik Larsson Hedblom, säljare hos Zünd i Sverige. Foto: Pressbild

Henrik Larsson Hedblom, säljare i Sverige, säger att Zünds monter på Packnorth innefattar allt från sample making, skärning av skuminreden till helautomatiserade produktionssystem med dubbla skärhuvuden för effektiv dygnet runt-produktion. Digitala förpackningsmässan Packnorth pågår 10 – 12 maj 2021. Mässan är gratis, men kräver registrering, som kan göras här.

– Vi kommer demonstrera både manuella och helautomatiska lösningar med våra arkmatningssystem BHS, BHS 150 och robotlösningar. Vi visar också vår High Beam-cutter för skärning i skum upp till 110 millimeters tjocklek och även mer manuella skärsystem för kortare serier.

Han säger att deras helautomatiska lösningar ger en stor fördel eftersom maskinerna kan laddas med upp till 150 centimeter höga pallar med material för obevakad skärning i flera timmar. Även de mindre skärsystemen går att få med helautomatiserade lösningar, vilket är uppskattat bland kunderna.

– Så oavsett hur stort behov eller hur stora ark våra användare har så har vi lösningar i alla storlekar för både manuell och helautomatisk produktion.

Hur ser du på er tillväxt inom förpackningsområdet?

– Vi ser att fler och fler företag går mot digital skärning i stället för traditionell stansning. Så vi ser en stor tillväxt inom detta förpackningsområde. Fördelarna med extremt kort uppstartstid, då man inte behöver ta fram en stansform och att våra maskiner även lämpar sig för korta såväl som för långa serier, gör att våra användare inte behöver överproducera upplagor, utan kan anpassa volymerna mer till behovet som deras kunder har.

– Det sparar mycket tid och pengar att inte behöva överproducera upplagor och ha förpackningar eller olika kundunika produkter på lager. Man kan säga att det blir en ”cut-on-demand”-lösning som våra kunder uppskattar mycket, säger Henrik Larsson Hedblom.

Arkmatningssystemen BHS och BHS 150 ihop med robotlösningar. Foto: Pressbild

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Paketskåp gör det lekande lätt för e-handelsföretag

Danska företaget Lirum Larum Leg är nu är inne på sitt 15:e år med att erbjuda ett sortiment av leksaker, inredningsprodukter till barnrum och utrustning för nyfödda barn. All försäljning sker via webbutik. I december valde företaget att satsa på att ställa upp paketskåp utanför lagret i Hornbæk på Nordsjälland för att skapa flexibilitet för kunder såväl som personal. Ett lyckat drag, enligt grundaren och entreprenören Anja Lytzen.

Publicerat av: 

Wellpapplåda håller färskvaror kylskåpskalla

Mondi, en av Europas största tillverkare av förpackningar, är särskilt inriktade på wellpapp. Företaget lanserar en kartonglåda för e-handel, kallad BCoolBox, som är så tät och därmed isolerande att den kan hålla temperaturen på innehållet i lådan på kring cirka sju grader Celsius i upp till 24 timmar. 

Publicerat av: