På mässan: Inkjetmaskiner för etiketter och förpackningar

Etikettpressen AccurioLabel 230 har fått ett antal produktivitets- och kvalitetsförbättringar sedan den förra modellen. Foto: Pressbild

Konica Minolta är kanske inte ett varumärke som i första hand förknippas med förpackningsindustrin. Det vill företaget ändra på. Ett sätt är att synas i ett sammanhang som Packnorth, säger Mikael Pettersson, produktchef Industrial Printing Norden.

– Många i förpacknings- och tryckeribranschen tror att vi i huvudsak är en försäljare av kopieringsmaskiner. Men vi har både maskiner och kunskap att räkna med när det gäller förpackningar, och det vill vi visa, säger Mikael Pettersson.

Under Packnorth-mässan kommer Konica Minolta visa upp ett flertal maskiner som kan vara intressanta för förpackningsindustrin. Först och främst arkmatade inkjet-pressen AccurioJet KM-1 i 50/70-format.

– Det är en intressant maskin eftersom den har många förpackningsapplikationer. Den har uv-färger som kureras med led-teknik och den kan göra 3 000 B2-tryck i timmen, berättar Mikael Pettersson.

 

Mikael Pettersson, produktchef Industrial Printing Norden. Foto: Arkiv/Claes Nordström

Inkjet för växande e-handelsmarknad

På programmet står demonstrationer av fler inkjet-maskiner, närmare bestämt instegsmodellen PKG-675i, som vi tidigare har berättat om. Det är en digital förpackningsmaskin för wellpapp och kartong med vattenbaserat bläck som klarar från 0,15 till 15,8 millimeters tjocklek. En kompakt maskin som är anpassad för korta serier.

– Den passar för förstansade kartonger, till exempel för att trycka på pizzakartonger. Det är en perfekt maskin för företag som är verksamma inom den växande e-handeln, för att göra egna loggor på förpackningar bland annat.

Etikettpress och efterbehandling

Vidare visas etikettpressen AccurioLabel 230 som har fått ett antal produktivitets- och kvalitetsförbättringar sedan den senaste modellen. En rulle till rulle-skrivare för alla typer av etikettmedia, förutom värmekänsliga material. Maskinen stödjer mediebredder på 250 och 330 millimeter med en rulldiameter upp till 620 millimeter.

Besökarna på Packnorth kan även ta del av Konica Minoltas sortiment av efterbehandlingsmaskiner. Bland annat laserskäraren Motion Cutter från tyska The Media House som finns i två storlekar, 20 eller 23 tum. Med denna är det möjligt att göra allt ifrån toppstansade etiketter på ark till hyllvippor och förpackningar. När det gäller förädling visas även MGI JETvarnish 3D Web, som är rullmatad, och arkmatade MGI JETvarnish 3D Evo. Båda lackerar och folierar partiellt.

”Börjar vinna marknadsandelar”

Mikael Pettersson säger att Konica Minolta haft en strategi att slå sig in i förpackningsbranschen sedan KM1 lanserades 2016 och den efterföljande JETvarnish-serien.

– Vi börjar vinna marknadsandelar i USA och i mellersta och södra Europa, även om det går långsamt. Förhoppningen är att snabba på den utvecklingen, inte minst i Norden, säger Mikael Pettersson.

Mer information och anmälan till Packnorth finns här.

Text: Anja Degerholm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Canon LabelStream 4000 presenteras på den nordiska marknaden

Canon lägger allt krut på en enda maskin under Packnorth den 10–12 maj. Canon LabelStream 4000, en spännande etikettpress som lanserades år 2019, har nu börjat hitta ut på marknader i Europa. Norden är ännu ett orört område, men Canon hoppas kunna lägga grunden för kommande installationer via Packnorth.

Publicerat av: 

Norden Machinery: ”Det är en tub inblandad i allt vi gör”

På förpackningsmässan Packnorth, 10–12 maj, står maskintillverkaren redo att demonstrera och prata med besökare om allt som hör tubproduktion till. En maskin får extra mycket ljus på sig – en flexibel och liten packmaskin med snabba formatomställningar. 

Publicerat av: 

Automatisk säckfyllning på mässa

På det småländska höglandet, i Björköby, finns sedan exakt etthundra år företaget Vebe Teknik, en världsledande tillverkare av säckfyllningssystem. År 1921 lades grunden till företaget med tillverkning av utrustning till kvarnindustrin, nu är det enbart säckfyllning som gäller. Vebe Teknik är en av utställarna på den digitala mässan Packnorth den 10 – 12 maj och kommer att bygga sin monter i produktionshallen.

Publicerat av: 

Ritter Sport väljer pappersbaserad påsförpackning till minichoklad

Senast 2025 vill konfektyrkoncernen Ritter Sport konvertera all förpackning till en pappersbaserad lösning. Efter de första testerna förra året med en primärförpackning har ytterligare ett steg tagits: Ritter Sport Minis är den första produkten från tillverkaren som permanentas i sortimentet. Sekundärförpackning består nu helt av papper – nämligen NexPlus barriärpapper från Koehler Group.

Publicerat av: 

Hållbarhet och förpackningstester hos AFRY

AFRY är ett förhållandevis nytt namn på det vi tidigare kände som Ångpanneföreningen, eller ÅF. När Packnorth arrangeras i maj är man en av utställarna. Vi frågade de välkända förpackningskonsulterna Niclas Björkholtz och Christian Håkansson om vad som lockar dem med Packnorth och vad man kommer att presentera i sin monter.

Publicerat av: 

Integritetsinställningscenter

Google Analytics

Used to distinguish users in google analytics.

_ga, _gid

User login

WordPress uses cookies, or tiny pieces of information stored on your computer, to verify who you are. There are cookies for logged in users and for commenters.

wordpress_logged_in_, wordpress_sec_, wordpress_test_cookie, wp-settings-5, wp-settings-time-5

Site setting

To store a the logged in user's username and a 128bit encrypted key. This information is required to allow a user to stay logged in to a web site without needing to submit their username and password for each page visited. Without this cookie, a user is unable to proceed to areas of the web site that require authenticated access.

PHPSESSID

GDPR Consent

GDPR – check for consent types.

gdpr[consent_types]