Confood visar upp individuella delar i en förpackningslinje

Magnus Wöhl, vd för Confood Scandinavia ser fram emot att möta nya och befintliga kunder på mässan Packnorth. Foto: Pressbild

Bland annat multihead- och checkvågar, inspektionsutrustning, förpackningsmaskiner och transportsystem finns i Helsingborgsföretaget Confood Scandinavias katalog när de ställer ut på Packnorth-mässan, 10–12 maj.

Agenturföretaget Confood Scandinavia med säte i Helsingborg har varit verksamma sedan 1970-talet. Då var företaget främst inriktad på snacks-industrin. Genom åren har sortimentet breddats. I dag erbjuder de även maskinlösningar för andra livsmedelsindustrier samt för bland annat plast- och verkstadsindustrin.

Lösningar för förpackningslinje

Under den digitala förpackningsmässan Packnorth, 10–12 maj, kommer Confood Scandinavia visa vågar och ett slutet transportsystem. Företaget håller presentationer i sin digitala kanal och är sedan tillgängliga för frågor kring utrustningen.

– Vi kommer att prata om multihead-vågar och checkvågar, detekteringsutrustning i form av metalldetektorer och röntgen, vertikala förpackningsmaskiner och transportsystem, säger Magnus Wöhl, vd för Confood Scandinavia.

Bland produkterna erbjuder företaget våg- och detekteringsutrustning från den japanska tillverkaren Yamato. Det är utrustning som snabbt sparar in sin investering genom högre grad av precision i vikterna, enligt Wöhl.

Vågmaskin kontrollerar vikten

Helsingborgsföretaget visar bland annat upp våg- och detekteringsutrustning från den japanska tillverkaren Yamato. Foto: Pressbild

En multihead-våg består av tio till tjugo mindre vågar. Maskinen väger och summerar de mindre vikterna av det som ska förpackas för att uppnå målvikten. Målvikten doseras sedan till exempelvis en påsmaskin som skapar och försluter en påse från plan film. Alternativt släpps ”dosen” till ett färdigt emballage i form av en påse, burk eller ask. Förpackningen transporteras sedan i förekommande fall vidare till en checkvåg som kontrollerar att vikten stämmer och slutligen eventuellt en detektionsenhet i form av metalldetektor eller x-ray.

För vilka livsmedel kan linjen användas?

– I huvudsak är det vågar och förpackningsmaskiner för fasta livsmedel, men de kan också komma till hands inom verkstadsindustrin, exempelvis för att förpacka skruvar och muttrar. Allt som ska säljas och förpackas i påsar.

Vad ser ni för trender inom ert förpackningsområde?

– Mycket av trenderna går mot miljövänliga förpackningsmaterial och det ser vi börjar ta fart på riktigt. Det kan vara nedbrytningsbart och återvinningsbart – så lite fossila bränslen inblandande som möjligt.

”Hitta nya kunder”

En personalstyrka på fyra personer står redo att möta kunder och hålla presentationer under Packnorth-mässan.

Vad hoppas ni få ut av mässan?

– Hitta nya kunder. Vi har en bra befintlig kundstock i Norden och Baltikum men det finns alltid utrymme för fler, säger Magnus Wöhl.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Canon LabelStream 4000 presenteras på den nordiska marknaden

Canon lägger allt krut på en enda maskin under Packnorth den 10–12 maj. Canon LabelStream 4000, en spännande etikettpress som lanserades år 2019, har nu börjat hitta ut på marknader i Europa. Norden är ännu ett orört område, men Canon hoppas kunna lägga grunden för kommande installationer via Packnorth.

Publicerat av: 

Norden Machinery: ”Det är en tub inblandad i allt vi gör”

På förpackningsmässan Packnorth, 10–12 maj, står maskintillverkaren redo att demonstrera och prata med besökare om allt som hör tubproduktion till. En maskin får extra mycket ljus på sig – en flexibel och liten packmaskin med snabba formatomställningar. 

Publicerat av: 

Automatisk säckfyllning på mässa

På det småländska höglandet, i Björköby, finns sedan exakt etthundra år företaget Vebe Teknik, en världsledande tillverkare av säckfyllningssystem. År 1921 lades grunden till företaget med tillverkning av utrustning till kvarnindustrin, nu är det enbart säckfyllning som gäller. Vebe Teknik är en av utställarna på den digitala mässan Packnorth den 10 – 12 maj och kommer att bygga sin monter i produktionshallen.

Publicerat av: 

Ritter Sport väljer pappersbaserad påsförpackning till minichoklad

Senast 2025 vill konfektyrkoncernen Ritter Sport konvertera all förpackning till en pappersbaserad lösning. Efter de första testerna förra året med en primärförpackning har ytterligare ett steg tagits: Ritter Sport Minis är den första produkten från tillverkaren som permanentas i sortimentet. Sekundärförpackning består nu helt av papper – nämligen NexPlus barriärpapper från Koehler Group.

Publicerat av: 

Hållbarhet och förpackningstester hos AFRY

AFRY är ett förhållandevis nytt namn på det vi tidigare kände som Ångpanneföreningen, eller ÅF. När Packnorth arrangeras i maj är man en av utställarna. Vi frågade de välkända förpackningskonsulterna Niclas Björkholtz och Christian Håkansson om vad som lockar dem med Packnorth och vad man kommer att presentera i sin monter.

Publicerat av: 

Integritetsinställningscenter

Google Analytics

Used to distinguish users in google analytics.

_ga, _gid

User login

WordPress uses cookies, or tiny pieces of information stored on your computer, to verify who you are. There are cookies for logged in users and for commenters.

wordpress_logged_in_, wordpress_sec_, wordpress_test_cookie, wp-settings-5, wp-settings-time-5

Site setting

To store a the logged in user's username and a 128bit encrypted key. This information is required to allow a user to stay logged in to a web site without needing to submit their username and password for each page visited. Without this cookie, a user is unable to proceed to areas of the web site that require authenticated access.

PHPSESSID

GDPR Consent

GDPR – check for consent types.

gdpr[consent_types]