På agendan: Varumärkesskydd och plastbantning

”Det här är riktigt spännande”. Det är svaret Lasse Svärd på Gafs Kartong ger på frågan om varför man är med på Packnorth. Då menar han inte bara denna mässa utan hela den digitala utveckling som pågår just nu.

– Jag ser Packnorth, och den digitala utvecklingen som otroligt spännande, både i min roll som säljare och inköpare här på företaget. Packnorth är ett lockande koncept som jag tror vi kommer att se mer av i framtiden.

– Samtidigt ska vi se på vår stora, fysiska mässa, Scanpack, som navet, jag ser inte det här som något som konkurrerar med den, men nu när Scanpack är flyttad till nästa år, finns det ett stort behov av att hitta en branschmötesplats i år.

Lasse Svärd på Gafs Kartong ser möjligheter med att ställa ut på Packnorth. Foto: Pressbild

– Det här är faktiskt en intressant utveckling av hela mässkonceptet, säger Lasse Svärd.

Gafs Kartong producerar konsumentförpackningar av kartong och mikrowell. Tjugofyra personer är anställda i fabriken i Värnamo.

– Vi har allt som krävs under ett tak här och levererar förpackningslösningar brett till alla branscher. Lite extra intressant nu är den ökande e-handeln där vi hittat ett visst segment med företag som säljer lite mindre, lättare produkter i inte så stora serier. Vi levererar smarta lösningar utan överförpackning till dem.

Två ämnen i fokus

En viktig del i verksamheten är vara ute och träffa både existerande och nya kunder, att vara med på mässor och över huvud taget att synas. Det har det inte blivit så mycket av det senaste året.

– Vi har ett behov i branschen att träffas och att synas, det finns helt enkelt ett uppdämt behov och Packnorth är ett sätt att bli synligt. Fördelen med den här typen av mässa är att här kan du stå vid sidan av ett jätteföretag och framtona som både snyggare och smartare. Det är svårare på en fysisk mässa.

På mässan har Gafs Kartong beslutat sig för att köra två spår, varumärkesskydd och plastbantning. Man kommer att försöka köra så mycket som möjligt live och inte fastna i statiska Power Point presentationer. Det ska vara lättillgängliga och informativa tjugo minuters presentationer.

– Vi ska undvika att prata för mycket teknik och i stället gå in för att visa färdiga produkter, mer lösningsorienterat med andra ord, säger Lasse Svärd.

Från materialval till försäljning

Varumärkesskydd kommer att handla om hur man lyckas genom att göra rätt hela vägen, från materialval till marknadsföring och försäljning och hur man i detta utnyttjar kartongmaterialen på bästa sätt.

– När det gäller plastbantandet handlar det i vårt fall främst om att sträva mot att gå ifrån plastbarriärmaterial till dispersioner. Det är en resa vi är mitt uppe i. Vi vill komma bort från materialkombinationerna.

Packnorth-mässan pågår 10–12 maj. Besökare kan registrera sig gratis för att ta del av alla utställarföretagens montrar och deras presentationer på mässan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Canon LabelStream 4000 presenteras på den nordiska marknaden

Canon lägger allt krut på en enda maskin under Packnorth den 10–12 maj. Canon LabelStream 4000, en spännande etikettpress som lanserades år 2019, har nu börjat hitta ut på marknader i Europa. Norden är ännu ett orört område, men Canon hoppas kunna lägga grunden för kommande installationer via Packnorth.

Publicerat av: 

Norden Machinery: ”Det är en tub inblandad i allt vi gör”

På förpackningsmässan Packnorth, 10–12 maj, står maskintillverkaren redo att demonstrera och prata med besökare om allt som hör tubproduktion till. En maskin får extra mycket ljus på sig – en flexibel och liten packmaskin med snabba formatomställningar. 

Publicerat av: 

Automatisk säckfyllning på mässa

På det småländska höglandet, i Björköby, finns sedan exakt etthundra år företaget Vebe Teknik, en världsledande tillverkare av säckfyllningssystem. År 1921 lades grunden till företaget med tillverkning av utrustning till kvarnindustrin, nu är det enbart säckfyllning som gäller. Vebe Teknik är en av utställarna på den digitala mässan Packnorth den 10 – 12 maj och kommer att bygga sin monter i produktionshallen.

Publicerat av: 

Ritter Sport väljer pappersbaserad påsförpackning till minichoklad

Senast 2025 vill konfektyrkoncernen Ritter Sport konvertera all förpackning till en pappersbaserad lösning. Efter de första testerna förra året med en primärförpackning har ytterligare ett steg tagits: Ritter Sport Minis är den första produkten från tillverkaren som permanentas i sortimentet. Sekundärförpackning består nu helt av papper – nämligen NexPlus barriärpapper från Koehler Group.

Publicerat av: 

Hållbarhet och förpackningstester hos AFRY

AFRY är ett förhållandevis nytt namn på det vi tidigare kände som Ångpanneföreningen, eller ÅF. När Packnorth arrangeras i maj är man en av utställarna. Vi frågade de välkända förpackningskonsulterna Niclas Björkholtz och Christian Håkansson om vad som lockar dem med Packnorth och vad man kommer att presentera i sin monter.

Publicerat av: 

Integritetsinställningscenter

Google Analytics

Used to distinguish users in google analytics.

_ga, _gid

User login

WordPress uses cookies, or tiny pieces of information stored on your computer, to verify who you are. There are cookies for logged in users and for commenters.

wordpress_logged_in_, wordpress_sec_, wordpress_test_cookie, wp-settings-5, wp-settings-time-5

Site setting

To store a the logged in user's username and a 128bit encrypted key. This information is required to allow a user to stay logged in to a web site without needing to submit their username and password for each page visited. Without this cookie, a user is unable to proceed to areas of the web site that require authenticated access.

PHPSESSID

GDPR Consent

GDPR – check for consent types.

gdpr[consent_types]