Ny bestruken liner för hyll- och premiumförpackningar

Produkter inom premiumsegmentet är ett användningsområde för den nya kraftlinern. Foto: Pressbild

Den nya produkten Pure DecorX från Billerud korsnäs är en kraftliner tillverkad i tre skikt av hundra procent nyfiber.

Det senaste materialet i utvecklingen av White top kraftliner beskrivs som starkt, styvt och med hög bulk. Enligt Billerud korsnäs är användningsområdena för deras nya wellprodukt som går under namnet Pure DecorX exempelvis butiksskyltning, premiumprodukter och hyll- och livsmedelsförpackningar.

Kraftlinern är bestruken, väger lätt och dess höga ytjämnhet ska ge ett utmärkt tryckresultat samtidigt som det har en hög körbarhet i konverteringsmaskiner, enligt tillverkaren.

– Tack vare vår kunskap, erfarenhet och avancerad teknik har vi kunnat säkra de nödvändiga kvalitetsparametrar som gör att vi uppfyller de höga krav som ställs för både pre- och postprint i en och samma produkt, säger Rolf Gustafsson hos BillerudKorsnäs i ett pressmeddelande.

Den nya linern är tillverkad i tre skikt med hundra procent nyfiber på kartongmaskinen KM7, som Billerud korsnäs själva kallar för ”världens mest moderna kartongmaskin”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Canon LabelStream 4000 presenteras på den nordiska marknaden

Canon lägger allt krut på en enda maskin under Packnorth den 10–12 maj. Canon LabelStream 4000, en spännande etikettpress som lanserades år 2019, har nu börjat hitta ut på marknader i Europa. Norden är ännu ett orört område, men Canon hoppas kunna lägga grunden för kommande installationer via Packnorth.

Publicerat av: 

Norden Machinery: ”Det är en tub inblandad i allt vi gör”

På förpackningsmässan Packnorth, 10–12 maj, står maskintillverkaren redo att demonstrera och prata med besökare om allt som hör tubproduktion till. En maskin får extra mycket ljus på sig – en flexibel och liten packmaskin med snabba formatomställningar. 

Publicerat av: 

Automatisk säckfyllning på mässa

På det småländska höglandet, i Björköby, finns sedan exakt etthundra år företaget Vebe Teknik, en världsledande tillverkare av säckfyllningssystem. År 1921 lades grunden till företaget med tillverkning av utrustning till kvarnindustrin, nu är det enbart säckfyllning som gäller. Vebe Teknik är en av utställarna på den digitala mässan Packnorth den 10 – 12 maj och kommer att bygga sin monter i produktionshallen.

Publicerat av: 

Ritter Sport väljer pappersbaserad påsförpackning till minichoklad

Senast 2025 vill konfektyrkoncernen Ritter Sport konvertera all förpackning till en pappersbaserad lösning. Efter de första testerna förra året med en primärförpackning har ytterligare ett steg tagits: Ritter Sport Minis är den första produkten från tillverkaren som permanentas i sortimentet. Sekundärförpackning består nu helt av papper – nämligen NexPlus barriärpapper från Koehler Group.

Publicerat av: 

Hållbarhet och förpackningstester hos AFRY

AFRY är ett förhållandevis nytt namn på det vi tidigare kände som Ångpanneföreningen, eller ÅF. När Packnorth arrangeras i maj är man en av utställarna. Vi frågade de välkända förpackningskonsulterna Niclas Björkholtz och Christian Håkansson om vad som lockar dem med Packnorth och vad man kommer att presentera i sin monter.

Publicerat av: