Mässfokus: Flexibla maskiner för hållbara förpackningar

Den hybrida förpackningsmaskinen Paper X ger möjlighet för användare att förpacka produkter i antingen papper eller film i en och samma maskin. Foto: Pressbild

Förpackningsspecialisten Hugo Beck slår på stora trumman under Packnorth. De visar upp sitt samlade utbud med skräddarsydda horisontella filmförpackningsmaskiner, flowpack- och pappersförpackningsmaskiner, automationslösningar och system för efterbearbetning av trycksaker.
– Högsta kvalitet när det gäller förpackningsutseende, maskintillgänglighet och effektivitet är det som utmärker oss som företag, säger företagets vd Timo Kollman.

Förpackningsmaskiner från Hugo Beck används globalt inom många olika sektorer för ett brett utbud av produkter, volymer och förpackningsstilar. De har ett nätverk av försäljningspartners, liksom Hugo Beck Nordic i Stockholm under ledning av vd:n Per Lagerblad som kommer att ta rodret under Packnorth-mässan 10–12 maj och stå för direktkommunikationen med mässbesökarna, varvat med flertalet produktpresentationer.

Hugo Becks vd i Tyskland Timo Kollman. Foto: Pressbild

Timo Kollman, vd i Tyskland, säger att hög flexibilitet och modularitet är de viktigaste egenskaperna hos Hugo Beck maskiner för att uppfylla praktiskt taget alla krav inom sektorn för påse- och krympförpackningar för både primär- och sekundärförpackningar. Dessutom kan Hugo Beck hävda flera årtionden av utvecklingstradition när det gäller automation.

– Vi erbjuder stöd med vår expertis genom hela automationsprocessen, från projektplanering och tillverkning till integrering i komplexa förpackningslinjer.

Förpackningar av papper eller film

På Packnorth-mässan vill Hugo Beck förmedla att de under många år har utvecklat innovativ maskinteknik för att skapa så resurseffektiva och hållbara förpackningar som möjligt i film eller papper. De erbjuder lösningar för olika typer av polyolefin-, polypropen-, polyeten- och kompositfilmer som finns på marknaden. Dessutom monomaterialfilmerna eller filmer tillverkade av upp till 100 procent återvunnet material och bioplaster. De har också maskiner för pappersbaserade förpackningar eller förpackningar med enbart bestrukna eller obestrukna papperskvaliteter.

– Vi tar hänsyn till att varje företag har sina egna unika krav för att förpacka sina varor. Vi måste därför se till att våra kunder kan välja det bästa materialet – oavsett om det är någon typ av film eller papper – utifrån deras specifika produkttillämpning och hållbarhetsmål. Det finns inte enbart en lösning. Att ge våra kunder valmöjligheter är nyckeln.

Typiska e-handelsförpackningar som Hugo Beck har maskinlösningar för. Foto: Pressbild

Hybridmaskin i fokus

Hållbara förpackningar står i fokus på mässan:

– I strävan att minimera användningen av plast kommer vi att belysa hur materialbesparingar på 15–70 procent kan kombineras effektivt med effektivitetsökningar i produktionen av flowpack, polypåsar och krympförpackningar, säger han och lyfter fram förpackningsmaskinen Paper X. En hybridversion som ger möjlighet för användare att förpacka produkter i antingen papper eller film i en och samma maskin. De visar också varierande automationslösningar i linje med Industri 4.0.

förpackningsmaterial. Per Lagerblad, vd för Hugo Beck i Norden, utlovar innovativ maskinteknik för förpackningsindustrin på Packnorth-mässan, 10–12 maj. Foto: Pressbild

Efterfrågan på alternativa förpackningslösningar har ökat enormt de senaste två åren, enligt Timo Kollman.

– Även om ämnena återvinningsbarhet, koldioxidavtryck, biologisk nedbrytbarhet och förpackningarnas cirkulära ekonomi inte är nya har brådskan och medvetenheten i branschen att bli aktiv, bortom att bara prata, ökat avsevärt.

Alternativ för e-handelsförpackningar

Han ser särskilt inom e-handeln att det finns fler initiativ för att minska mängden och användningen av plast och andra förpackningsmaterial, till exempel genom att minska påsarnas storlek eller använda material med återvunnet innehåll och öka återvinningsgraden.

– Vår maskinteknik stöder detta genom att minimera materialförbrukningen under hela förpackningsprocessen – genom att endast använda den film eller det papper som verkligen behövs. En nyutvecklad maskinserie som är särskilt anpassad till kraven för förpackningar för e-handel erbjuder maximal flexibilitet i valet av hållbara förpackningstyper och förpackningsmaterial.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Canon LabelStream 4000 presenteras på den nordiska marknaden

Canon lägger allt krut på en enda maskin under Packnorth den 10–12 maj. Canon LabelStream 4000, en spännande etikettpress som lanserades år 2019, har nu börjat hitta ut på marknader i Europa. Norden är ännu ett orört område, men Canon hoppas kunna lägga grunden för kommande installationer via Packnorth.

Publicerat av: 

Norden Machinery: ”Det är en tub inblandad i allt vi gör”

På förpackningsmässan Packnorth, 10–12 maj, står maskintillverkaren redo att demonstrera och prata med besökare om allt som hör tubproduktion till. En maskin får extra mycket ljus på sig – en flexibel och liten packmaskin med snabba formatomställningar. 

Publicerat av: 

Automatisk säckfyllning på mässa

På det småländska höglandet, i Björköby, finns sedan exakt etthundra år företaget Vebe Teknik, en världsledande tillverkare av säckfyllningssystem. År 1921 lades grunden till företaget med tillverkning av utrustning till kvarnindustrin, nu är det enbart säckfyllning som gäller. Vebe Teknik är en av utställarna på den digitala mässan Packnorth den 10 – 12 maj och kommer att bygga sin monter i produktionshallen.

Publicerat av: 

Ritter Sport väljer pappersbaserad påsförpackning till minichoklad

Senast 2025 vill konfektyrkoncernen Ritter Sport konvertera all förpackning till en pappersbaserad lösning. Efter de första testerna förra året med en primärförpackning har ytterligare ett steg tagits: Ritter Sport Minis är den första produkten från tillverkaren som permanentas i sortimentet. Sekundärförpackning består nu helt av papper – nämligen NexPlus barriärpapper från Koehler Group.

Publicerat av: 

Hållbarhet och förpackningstester hos AFRY

AFRY är ett förhållandevis nytt namn på det vi tidigare kände som Ångpanneföreningen, eller ÅF. När Packnorth arrangeras i maj är man en av utställarna. Vi frågade de välkända förpackningskonsulterna Niclas Björkholtz och Christian Håkansson om vad som lockar dem med Packnorth och vad man kommer att presentera i sin monter.

Publicerat av: