Nordisk mässpremiär för två etikettpressar

Två instegsmodeller för de som vill ta klivet in på etikettproduktion visas av Xeikon under Packnorth-mässan. Foto: Pressbild

Xeikon visar sitt toner- och inkjetregister med etikettlösningar för mässpubliken. Två instegsmodeller med livsmedelsgodkänd toner gör debut under Packnorth, 10–12 maj.

Flertalet kunder för Xeikon är etikettproducenter men de har också lösningar för vikbar kartong och flexibel förpackning, förklarar Mats Edén, försäljningsansvarig på etikettsidan för Xeikon i Norden.

När tillverkaren ställer ut på den digitala mässan Packnorth kommer de demonstrera tre maskinserier som tillsammans med toner- och inkjetteknik samt digital förädling tacklar de flesta substrat.

Mats Edén, försäljningsansvarig på etikettsidan för Xeikon i Norden. Foto: Pressbild

– Huvudfokus kommer att ligga på våra etikettlösningar med vår nya line up med pressar för toner som är livsmedelsgodkända. Vi visar också vår bläckstråleserie. Eftersom vi är leverantören som har båda teknikerna är vi en utmärkt partner och rådgivare när det gäller digitalt förpackningstryck, säger Mats Edén.

Etiketter för flera segment

Xeikon CHEETAH2.0 innefattar tonerpressar i fullfärg, anpassade för att skriva ut etiketter, även på strukturerat papper, till förpackningar inom läkemedel, kosmetika, livsmedels- och dryckesindustrin med mera. Dessutom kan CHEETAH-pressarna användas för påsproduktion, så kallade pouches.

På inkjetsidan erbjuder Xeikon sin Panther-serie. Även denna erbjuder möjligheten att ta itu med ett brett utbud av applikationer inom etikettsektorn. Enligt tillverkaren är produktiviteten och färgomfånget som Panther-serien erbjuder ett bra tillägg till etikettproducenter som redan har en tonerpress i drift. Både CHEETAH2.0 och Panther lämpar sig för att komplettera traditionell offset-, gravyr- och flexokvalitet.

Digital efterbehandling

Det blir också digital förädling med digitalpressen Xeikon FEU. Utsmyckning med 2D- och 3D-effekter, haptisk foliering, punktskrift eller lack kan göras på en och samma gång – i en körning. Maskinen kan användas för både otryckt och tryckt material.

Tillbaka till CHEETAH2.0-plattformen. I början av året drog säljstarten igång för två nya instegsmodeller, Xeikon CX30 och CX50. Båda pressarna kommer med livsmedelsgodkänt tryck och ligger i mellanskiktet när det gäller kapacitet. Men för den som önskar kan de också uppgraderas till högre hastigheter och större bredd. Enligt Mats Edén är det viktiga maskinsläpp för Xeikon eftersom företag har olika behov. Han säger att det ger en möjlighet för användare att börja med en mindre modell och sedan uppgradera på plats till högre hastighet eller en bredare maskin när behoven förändras.

Hur har mottagandet varit för instegsmodellerna?

– Mottagandet från marknaden har varit mycket positivt med tanke på de möjligheter dessa nya maskiner har. Vi vill gärna inte definiera kunder och volymer, utan fokuserar istället på vilken position du är i din digitala övergång. Man kan säga att det blir premiär för dessa maskiner för den nordiska mässpubliken under Packnorth.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Canon LabelStream 4000 presenteras på den nordiska marknaden

Canon lägger allt krut på en enda maskin under Packnorth den 10–12 maj. Canon LabelStream 4000, en spännande etikettpress som lanserades år 2019, har nu börjat hitta ut på marknader i Europa. Norden är ännu ett orört område, men Canon hoppas kunna lägga grunden för kommande installationer via Packnorth.

Publicerat av: 

Norden Machinery: ”Det är en tub inblandad i allt vi gör”

På förpackningsmässan Packnorth, 10–12 maj, står maskintillverkaren redo att demonstrera och prata med besökare om allt som hör tubproduktion till. En maskin får extra mycket ljus på sig – en flexibel och liten packmaskin med snabba formatomställningar. 

Publicerat av: 

Automatisk säckfyllning på mässa

På det småländska höglandet, i Björköby, finns sedan exakt etthundra år företaget Vebe Teknik, en världsledande tillverkare av säckfyllningssystem. År 1921 lades grunden till företaget med tillverkning av utrustning till kvarnindustrin, nu är det enbart säckfyllning som gäller. Vebe Teknik är en av utställarna på den digitala mässan Packnorth den 10 – 12 maj och kommer att bygga sin monter i produktionshallen.

Publicerat av: 

Ritter Sport väljer pappersbaserad påsförpackning till minichoklad

Senast 2025 vill konfektyrkoncernen Ritter Sport konvertera all förpackning till en pappersbaserad lösning. Efter de första testerna förra året med en primärförpackning har ytterligare ett steg tagits: Ritter Sport Minis är den första produkten från tillverkaren som permanentas i sortimentet. Sekundärförpackning består nu helt av papper – nämligen NexPlus barriärpapper från Koehler Group.

Publicerat av: 

Hållbarhet och förpackningstester hos AFRY

AFRY är ett förhållandevis nytt namn på det vi tidigare kände som Ångpanneföreningen, eller ÅF. När Packnorth arrangeras i maj är man en av utställarna. Vi frågade de välkända förpackningskonsulterna Niclas Björkholtz och Christian Håkansson om vad som lockar dem med Packnorth och vad man kommer att presentera i sin monter.

Publicerat av: