Techprint fick mersmak – nu vänder man sig till förpackningsindustrin

Rulle till rulle-skrivaren QL- 300 demonstreras av Techprint på den digitalas förpackningsmässan Packnorth. Foto: Pressbild

Företaget berättar om möjligheterna med sina rulle till rulle-printrar för etikettproduktion på Packnorth, 10–12 maj. 

Christer Nilsson på Techprint. Foto: Privatbild

Helsingborgsbaserade Techprint, som marknadsför och säljer produkter från ledande tillverkare av digitala etikettskrivare deltog på Sign&Print Connect i februari och det gav mersmak. Därför är de nu med som utställare även på Packnorth. Normalt ställer man ut på ett par fysiska mässor per år, men när detta inte är möjligt, ser man på det digitala alternativet som något mycket intressant.

– Vi hade bra med besökare samtliga tre dagar på Sign & Print Connect och det genererade en hel del leads. Det gör att vi nu vill testa konceptet mot förpackningsindustrin, säger Christer Nilsson på Techprint.

– Den här gången kommer vi att ha ett lite annorlunda fokus. På Connect var det lite större printrar som klarar att printa, stansa och laminera. Nu kommer vi att berätta främst om möjligheterna med våra rulle-till-rulle printrar. Fokus kommer att ligga på QL-120, QL- 300 och Trojan T2-C.

– När vi vänder oss till förpackningsindustrin är det i första hand etiketter det handlar om och vi kommer att visa på alla fördelar som de här printrarna ger användarna.

Punkter som talar för skrivarna

Christer tar upp ett antal punkter. Det finns till exempel inga startkostnader, man kan korta sina leveranstider, minska lagret med förtryckta etiketter och därmed spill av etiketter, man kan ändra design med kort varsel, göra provtryck och köra private label. Tillsammans är det punkter som attraherar nya kunder.

– QL-120 är främst riktad mot de lite mindre kunderna medan Trojan T2-C främst används vid lite större förbrukning, runt en halv miljon etiketter och uppåt på årsbasis. QL-300 är rätt val om man vill ha transparenta eller UV-beständiga etiketter. Principen är dock densamma för alla, det är rulle-till-rulle och on-demand.

QL-120 riktar sig till de små etikettproducenterna. Foto: Pressbild

Berättar om kundcase

Besökarna i Techprints monter kommer även att få ta del av ett kundcase. Stockholmsföretaget Sköna Ting har tre printrar av modell QL-20 som går i princip från åtta till fem varje dag. Företaget tillverkar produkter on-demand, från en dag till nästa och har tjugo olika etikettstorlekar och upp emot tiotusen layouter. Produkterna är exempelvis pastiller, kolor, tvål, te, doftljus, posters och stickers. De köpte sin första printer år 2013 och den senaste år 2020. Med printrarna har de utvecklat sitt sortiment.

– Sköna Ting kan till exempel ha en etikett som har samma design men som ska vara på sex olika språk, och volymerna kan handla om allt mellan kanske sex etiketter upp till femhundra. Det hade aldrig fungerat om de skulle gått till en etikettillverkare.

– Vi kommer att berätta om hur det här har hjälpt företaget att utvecklas, säger Christer.

Vidareutvecklar koncept

Övning ger färdighet och redan efter en digital mässa har Techprint insett att man behöver utvecklas. Det får inte bli för statiskt med ett antal power points och bilder, vilket var fallet på Connect.

– På Packnorth kommer vi att jobba i par, jag och vd, Anders Svensson, kommer att ha en dialog med varandra eller så intervjuar en av oss och den andra svarar. På så sätt gör man informationen mer lättillgänglig.

Trojan T2-C, anpassad för att producera runt en halv miljon etiketter och uppåt per år. Foto: Pressbild

Fotnot: Förpackningsmässan Packnorth arrangeras 10–12 maj. Registreringen till mässan är gratis för besökare och öppnar 16 april.

Text: Bo Wallteg

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Canon LabelStream 4000 presenteras på den nordiska marknaden

Canon lägger allt krut på en enda maskin under Packnorth den 10–12 maj. Canon LabelStream 4000, en spännande etikettpress som lanserades år 2019, har nu börjat hitta ut på marknader i Europa. Norden är ännu ett orört område, men Canon hoppas kunna lägga grunden för kommande installationer via Packnorth.

Publicerat av: 

Norden Machinery: ”Det är en tub inblandad i allt vi gör”

På förpackningsmässan Packnorth, 10–12 maj, står maskintillverkaren redo att demonstrera och prata med besökare om allt som hör tubproduktion till. En maskin får extra mycket ljus på sig – en flexibel och liten packmaskin med snabba formatomställningar. 

Publicerat av: 

Automatisk säckfyllning på mässa

På det småländska höglandet, i Björköby, finns sedan exakt etthundra år företaget Vebe Teknik, en världsledande tillverkare av säckfyllningssystem. År 1921 lades grunden till företaget med tillverkning av utrustning till kvarnindustrin, nu är det enbart säckfyllning som gäller. Vebe Teknik är en av utställarna på den digitala mässan Packnorth den 10 – 12 maj och kommer att bygga sin monter i produktionshallen.

Publicerat av: 

Ritter Sport väljer pappersbaserad påsförpackning till minichoklad

Senast 2025 vill konfektyrkoncernen Ritter Sport konvertera all förpackning till en pappersbaserad lösning. Efter de första testerna förra året med en primärförpackning har ytterligare ett steg tagits: Ritter Sport Minis är den första produkten från tillverkaren som permanentas i sortimentet. Sekundärförpackning består nu helt av papper – nämligen NexPlus barriärpapper från Koehler Group.

Publicerat av: 

Hållbarhet och förpackningstester hos AFRY

AFRY är ett förhållandevis nytt namn på det vi tidigare kände som Ångpanneföreningen, eller ÅF. När Packnorth arrangeras i maj är man en av utställarna. Vi frågade de välkända förpackningskonsulterna Niclas Björkholtz och Christian Håkansson om vad som lockar dem med Packnorth och vad man kommer att presentera i sin monter.

Publicerat av: