Coca-Cola byter till återvunnen plastfilm

Krympfilmen skiftas till 100 procent återvunnen plast på Coca-Colas produkter i Sverige.

Omställningen påbörjas kvartal två. Då går Coca-Cola i Sverige över till 100 procent återvunnen plastfilm på alla större flaskor i fyrpack.
– När vi nyttjar materialet effektivt bibehåller vi dess värde och minskar förpackningarnas klimatpåverkan, säger Cathrine Westerlind hos Coca-Cola European Partners Sverige.

Under fjolåret blev den svenska marknaden först ut för Coca-Cola att övergå till 100 procent återvunnen plast för hela den samlade portföljen med pet-flaskor. Nu skiftas också plastfilmen till till 100 procent återvunnen plast – krympfilm av polyetylen med låg densitet (PELD), runt alla fyrpack för 1,5-, 1,75-, och 2-liters flaskorna.

– Våra förpackningar står för en betydande del av vårt klimatavtryck. När vi nyttjar materialet effektivt bibehåller vi dess värde och minskar förpackningarnas klimatpåverkan. För att upprätthålla den cirkulära ekonomin är det viktigt att vi samlar in och återvinner materialet så att det kan bli till nya förpackningar igen, säger Cathrine Westerlind, senior manager inom hållbarhetsarbetet hos Coca-Cola European Partners Sverige, i ett pressmeddelande.

Cathrine Westerlind, senior manager inom hållbarhetsarbetet hos Coca-Cola Sverige. Foto: Pressbild

Bytet till återvunnen plast är ett led i dryckesjättens koncernövergripande klimatstrategi, Action on climate now. Det uppsatta målet är att nå netto noll utsläpp av växthusgaser i hela värdekedjan till 2040. Det gäller de fem områdena; ingredienser, förpackningar, produktion, transport och kylutrustning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Smarta lösningar hos Quadient på mässan

Quadient intar Packnorth med ett digitalt skärbord för produktion av förpackningar och etiketter i mindre serier och en automatisk förpackningsmaskin som skapar kartonger anpassade för dess innehåll. De visar också en modulbyggd sorteringslösning för att hantera paket och försändelser.

Publicerat av: 

Coca-Cola byter till återvunnen plastfilm

Omställningen påbörjas kvartal två. Då går Coca-Cola i Sverige över till 100 procent återvunnen plastfilm på alla större flaskor i fyrpack.
– När vi nyttjar materialet effektivt bibehåller vi dess värde och minskar förpackningarnas klimatpåverkan, säger Cathrine Westerlind hos Coca-Cola European Partners Sverige.

Publicerat av: 

Nya förslutningar för Tetra Pak – ”Betydande förändringar”

Förpackningslösningar med fastsatta korkförslutningar, bland annat i växtbaserad bioplast, introduceras av Tetra Pak. Enligt företaget, som i samma veva även lanserar papperssugrör, ska nyheterna leda till minskad nedskräpning.

Publicerat av: