Emballagegrossist får ny ägare

Pacson blir en del av Optigroup. Foto: Martin Andersson/Pressbild

Herenco säljer det helägda innehavet av Pacson till OptiGroup.

Pacson med sina cirka 150 anställda är en leverantör av produkter och försörjningslösningar inom förpackningar och förbrukningsvaror. Företaget som har varit del av den Jönköpingsbaserade Herenco-koncernen omsatte 840 miljoner kronor 2020.

Enligt Optigroup som nu förvärvar emballagegrossisten ligger det i linje med deras strategi mot att utveckla bolagsportföljen inom attraktiva marknadssegment samt förbättrar tillväxtmöjligheterna inom förpackningsverksamheten.

PacsOn blir en del av OptiGroups affärsområde Packaging och varumärket kommer att fortsätta vara detsamma.

– Detta förvärv ökar vår geografiska täckning och tillsammans med vår befintliga verksamhet kommer vi ytterligare stärka vårt erbjudande av värdeskapande kundlösningar”, säger Optigroups Jesper Hall, senior vice president för affärsområdet Packaging.

Uppköpet, med ett godkännande av Konkurrensverket, väntas vara klart under de kommande månaderna. Köpeskillingen har inte offentliggjorts, skriver Optigroup i ett pressmeddelande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Smarta lösningar hos Quadient på mässan

Quadient intar Packnorth med ett digitalt skärbord för produktion av förpackningar och etiketter i mindre serier och en automatisk förpackningsmaskin som skapar kartonger anpassade för dess innehåll. De visar också en modulbyggd sorteringslösning för att hantera paket och försändelser.

Publicerat av: 

Coca-Cola byter till återvunnen plastfilm

Omställningen påbörjas kvartal två. Då går Coca-Cola i Sverige över till 100 procent återvunnen plastfilm på alla större flaskor i fyrpack.
– När vi nyttjar materialet effektivt bibehåller vi dess värde och minskar förpackningarnas klimatpåverkan, säger Cathrine Westerlind hos Coca-Cola European Partners Sverige.

Publicerat av: 

Nya förslutningar för Tetra Pak – ”Betydande förändringar”

Förpackningslösningar med fastsatta korkförslutningar, bland annat i växtbaserad bioplast, introduceras av Tetra Pak. Enligt företaget, som i samma veva även lanserar papperssugrör, ska nyheterna leda till minskad nedskräpning.

Publicerat av: