Emballagegrossist får ny ägare

Pacson blir en del av Optigroup. Foto: Martin Andersson/Pressbild

Herenco säljer det helägda innehavet av Pacson till OptiGroup.

Pacson med sina cirka 150 anställda är en leverantör av produkter och försörjningslösningar inom förpackningar och förbrukningsvaror. Företaget som har varit del av den Jönköpingsbaserade Herenco-koncernen omsatte 840 miljoner kronor 2020.

Enligt Optigroup som nu förvärvar emballagegrossisten ligger det i linje med deras strategi mot att utveckla bolagsportföljen inom attraktiva marknadssegment samt förbättrar tillväxtmöjligheterna inom förpackningsverksamheten.

PacsOn blir en del av OptiGroups affärsområde Packaging och varumärket kommer att fortsätta vara detsamma.

– Detta förvärv ökar vår geografiska täckning och tillsammans med vår befintliga verksamhet kommer vi ytterligare stärka vårt erbjudande av värdeskapande kundlösningar”, säger Optigroups Jesper Hall, senior vice president för affärsområdet Packaging.

Uppköpet, med ett godkännande av Konkurrensverket, väntas vara klart under de kommande månaderna. Köpeskillingen har inte offentliggjorts, skriver Optigroup i ett pressmeddelande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Fyra etikettpressar ska möta alla kundbehov

Hög produktivitet i kombination med god kvalitet, är försäljningsargumenten från Gallus och Heidelberg för de nya digitala pressarna i Diamond Core-serien.
– Gallus har tidigare bara haft hybridmaskiner när det gäller digital etikettproduktion men i och med denna lanseringen så får vi fyra stycken helt digitala maskiner i produktutbudet. Detta ger oss möjlighet att erbjuda våra produkter till ett bredare kundsegment, säger Rickard Rafstedt hos Heidelberg Sverige.

Publicerat av: 

Förpackningsdesign för nybörjare – och experter

När Ink n Art lanserade sin webbshop var tanken att göra det så smidigt och enkelt som möjligt för kunder att beställa. Men också att låta kreativiteten flöda. Valet föll på designmotorn Chili Publisher Online, en mjukvara som ger användare möjlighet att skapa både unika och standardiserade förpackningar, klistermärken och tackkort.

Publicerat av: 

Emballageteknik blir först i Norden med inkjetmaskin

Nu kommer Svensk Emballageteknik att kunna printa direkt på kartong, korrugerat och förstansat material med vattenbaserad inkjet. Företaget har investerat i Konica Minoltas PKG-675i för att skriva ut förpackningar av wellpapp och kartong – 18 meter i minuten.
– En spännande utveckling, säger marknadsansvarige Anders Pontén.

Publicerat av: