Nya förslutningar för Tetra Pak – ”Betydande förändringar”

Förpackningslösningar med fastsatta korkförslutningar, bland annat i växtbaserad bioplast, introduceras av Tetra Pak. Enligt företaget, som i samma veva även lanserar papperssugrör, ska nyheterna leda till minskad nedskräpning.

Förpackningsjätten Tetra Pak fortsätter sin resa med hållbarhetsåtgärder. Nya förpackningslösningar lanseras där förslutningsbara korkar är fastsatta på förpackningen och därmed hänger med ända till återvinningen. Sammantaget berör detta cirka 40 olika förpackningar och de nya förslutningarna finns även i växtbaserad bioplast. Den första produkten som släppts på marknaden är HeliCap 26 Pro closure, som har ett nytt skruv- och öppningskoncept med ett självlåsande gångjärn. Enligt företaget bidrar det till minskad plastnedskräpning, ökad återvinning och ger fördelar för såväl livsmedels- och dryckestillverkare som konsumenter.

Investerar för hållbara förpackningar

Tetra Paks Lars Holmquist, vice vd för affärsområdet Packaging solutions & commercial operations, säger i ett pressmeddelande att de fokuserar på återvinning genom design och förbinder sig att investera cirka 100 miljoner euro per år under de närmaste 5–10 åren för att utveckla hållbara förpackningslösningar.

– Detta inkluderar alternativ som ska ersätta fossilbaserad plast och undvika nedskräpning, samt att maximera användningen av förnybara och ansvarsfullt framställda material i våra förpackningar. Att tillgodose människors behov av att kunna återvinna är en viktig komponent, inte bara för att bli mer hållbara utan också för att göra livsmedel mer lättillgängliga och säkrare för alla konsumenter.

Tetra Paks Lars Holmquist. Foto: Pressbild

Holmquist säger att de fastsatta korkarna innebär ”betydande förändringar”:

– Bara i Europa betyder det att över 1 000 av våra förpackningslinjer kan komma att förändras, vilket innebär att över 20 miljarder förpackningar ska göras om. Allt detta ska ske på tre år, samtidigt som vi vill minimera påverkan på våra kunders verksamhet, optimera konsumentupplevelsen, bidra till minskad nedskräpning och skapa förpackningar med ett ökat innehåll av växtbaserat och återvunnet material.

Företaget svarar också på förbudet av engångsplastprodukter som träder i kraft i sommar genom att lansera ett utbud av papperssugrör.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Smarta lösningar hos Quadient på mässan

Quadient intar Packnorth med ett digitalt skärbord för produktion av förpackningar och etiketter i mindre serier och en automatisk förpackningsmaskin som skapar kartonger anpassade för dess innehåll. De visar också en modulbyggd sorteringslösning för att hantera paket och försändelser.

Publicerat av: 

Coca-Cola byter till återvunnen plastfilm

Omställningen påbörjas kvartal två. Då går Coca-Cola i Sverige över till 100 procent återvunnen plastfilm på alla större flaskor i fyrpack.
– När vi nyttjar materialet effektivt bibehåller vi dess värde och minskar förpackningarnas klimatpåverkan, säger Cathrine Westerlind hos Coca-Cola European Partners Sverige.

Publicerat av: 

Nya förslutningar för Tetra Pak – ”Betydande förändringar”

Förpackningslösningar med fastsatta korkförslutningar, bland annat i växtbaserad bioplast, introduceras av Tetra Pak. Enligt företaget, som i samma veva även lanserar papperssugrör, ska nyheterna leda till minskad nedskräpning.

Publicerat av: