Scanpack flyttas fram till 2022

Scanpack-mässan blir inte av i år. Foto: Pressbild/Scanpack

Det blir ingen fysisk förpackningsmässa. Scanpack har landat i beslutet att skjuta fram mässan till slutet av nästa år. Datumen är redan satta.

Planen var in i det sista att genomföra Scanpack-mässan i Göteborg i år, trots coronapandemin. Nu kommer beskedet att mässan skjuts fram till oktober nästa år, meddelar arrangören på sin sajt:

”Vår förhoppning och ambition har hela tiden varit att kunna genomföra Scanpack 2021 i oktober, samtidigt som vi har stått redo att ompröva denna plan om situationen skulle kräva det”.

Scanpack skriver vidare att de under de senaste veckorna har fört en tät dialog med både utställare, besökare, branschorganisationer och partners och till slut landat i beslutet att flytta den fysiska mässan.

Nya datum för mässarrangemanget är redan spikat 4–7 oktober 2022.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Smarta lösningar hos Quadient på mässan

Quadient intar Packnorth med ett digitalt skärbord för produktion av förpackningar och etiketter i mindre serier och en automatisk förpackningsmaskin som skapar kartonger anpassade för dess innehåll. De visar också en modulbyggd sorteringslösning för att hantera paket och försändelser.

Publicerat av: 

Coca-Cola byter till återvunnen plastfilm

Omställningen påbörjas kvartal två. Då går Coca-Cola i Sverige över till 100 procent återvunnen plastfilm på alla större flaskor i fyrpack.
– När vi nyttjar materialet effektivt bibehåller vi dess värde och minskar förpackningarnas klimatpåverkan, säger Cathrine Westerlind hos Coca-Cola European Partners Sverige.

Publicerat av: 

Nya förslutningar för Tetra Pak – ”Betydande förändringar”

Förpackningslösningar med fastsatta korkförslutningar, bland annat i växtbaserad bioplast, introduceras av Tetra Pak. Enligt företaget, som i samma veva även lanserar papperssugrör, ska nyheterna leda till minskad nedskräpning.

Publicerat av: