Årets Scanstar-tävling drar igång

 

Nu kan förpackningsutvecklare anmäla sina förpackningslösningar till Scanpack. Foto: Pressbild/Faksimil

Den nordiska förpackningstävlingen har öppnat för att ta emot anmälningar. I årets upplaga kan tävlingsbidragen trilla in fram till 1 juni.

Sedan 1969 har paraplyorganisationen Scandinavian Packaging Association (SPA) arrangerat den nordiska förpackningstävlingen Scanstar. I år är det Sverige och Svenska förpackningsgillet som organiserar tävlingen. SPA:s nationella medlemsorganisationer i Sverige, Danmark, Norge och Finland turas om att att hålla i tävlingen år för år.

I tre kategorier

Scanstar-tävlingen täcker in de flesta typer av förpackningslösningar och avgörs och bedöms utifrån en rad olika kriterier i tre priskategorier – konsumentförpackningar, transport och distributionsförpackningar eller andra förpackningar. Ett krav som ställs är att förpackningarna ska vara tillverkade i Norden oavsett om det är designer , förpackningsutvecklare, köpare eller tillverkare som står bakom de anmälda tävlingsbidragen.

Får tävla globalt

Vinnarna av en Scanstar kvalificerar sig automatiskt till att tävla i i den globala tävlingen Worldstar, arrangerad av World Packaging Association (WPO).

Fjolårets Scanstar-vinnare blev bland annat DS Smith, Apak och Metsä Board. Mer information och anmälningsformulär till årets upplaga av tävlingen finns på Svenska förpackningsgillets sajt.

Prisceremonin är planerad att äga rum den 27 oktober i anslutning till Scanpack-mässan i Göteborg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Smarta lösningar hos Quadient på mässan

Quadient intar Packnorth med ett digitalt skärbord för produktion av förpackningar och etiketter i mindre serier och en automatisk förpackningsmaskin som skapar kartonger anpassade för dess innehåll. De visar också en modulbyggd sorteringslösning för att hantera paket och försändelser.

Publicerat av: 

Coca-Cola byter till återvunnen plastfilm

Omställningen påbörjas kvartal två. Då går Coca-Cola i Sverige över till 100 procent återvunnen plastfilm på alla större flaskor i fyrpack.
– När vi nyttjar materialet effektivt bibehåller vi dess värde och minskar förpackningarnas klimatpåverkan, säger Cathrine Westerlind hos Coca-Cola European Partners Sverige.

Publicerat av: 

Nya förslutningar för Tetra Pak – ”Betydande förändringar”

Förpackningslösningar med fastsatta korkförslutningar, bland annat i växtbaserad bioplast, introduceras av Tetra Pak. Enligt företaget, som i samma veva även lanserar papperssugrör, ska nyheterna leda till minskad nedskräpning.

Publicerat av: