De fasar ut pet-flaskor för satsning på förnybart

Tetra Prisma-dryckesförpackningar gäller framgent för Aqua Nobel. Foto: Pressbild

Källvatten-leverantören Aqua Nobel har gått in i 2021 med beslutet att bli helt plastfria – pet-verksamheten avvecklas helt och hållet.

Företaget kommer nu satsa fullt på att fylla upp sitt stilla källvatten i Tetra Prisma. Det är kartongförpackningar med skruvkorkar av sockerrör, tillverkade av 78 procent förnybart material.

– Vi har planerat för en avveckling sedan förra året och tyckte att det var perfekt att gå in i 2021 helt plastfria. Vi vill kunna fokusera all energi på vår hållbara kartong då det ligger rätt i tiden och ligger i linje med våra mål och värden, säger Aqua Nobels vd Robin Wingårdh.

Aqua Nobel är ett alkaliskt källvatten från Mörarp utanför Helsingborg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Smarta lösningar hos Quadient på mässan

Quadient intar Packnorth med ett digitalt skärbord för produktion av förpackningar och etiketter i mindre serier och en automatisk förpackningsmaskin som skapar kartonger anpassade för dess innehåll. De visar också en modulbyggd sorteringslösning för att hantera paket och försändelser.

Publicerat av: 

Coca-Cola byter till återvunnen plastfilm

Omställningen påbörjas kvartal två. Då går Coca-Cola i Sverige över till 100 procent återvunnen plastfilm på alla större flaskor i fyrpack.
– När vi nyttjar materialet effektivt bibehåller vi dess värde och minskar förpackningarnas klimatpåverkan, säger Cathrine Westerlind hos Coca-Cola European Partners Sverige.

Publicerat av: 

Nya förslutningar för Tetra Pak – ”Betydande förändringar”

Förpackningslösningar med fastsatta korkförslutningar, bland annat i växtbaserad bioplast, introduceras av Tetra Pak. Enligt företaget, som i samma veva även lanserar papperssugrör, ska nyheterna leda till minskad nedskräpning.

Publicerat av: