Pulpac går på offensiven

Linus Larsson, vd på PulPac. Foto: Pressbild

Göteborgsbaserade Pulpac ingår samarbeten för att snabba på processen att fasa ut engångsplast med sin patenterade teknik som torrformar cellulosafibrer till hårda förpackningar och engångsprodukter.

Dry molded Fiber-tekniken ska få draghjälp av dels av konsultföretaget PA för att skala upp tillverkningsprocessen och utveckla tekniska och kommersiella applikationer. Dels kommer Seismic Solutions, konsultföretag inom affärsutveckling, arbeta för att introducera Pulpac till sitt nätverk av varumärkesägare och tillverkare i Nordamerika.

Vill snabba på processen

Enligt Pulpac som utvecklat tekniken är målet med de nya samarbetena att uppmuntra varumärkesägare och tillverkare och få dem att agera och snabba på att byta ut engångsplast till innovativa förpackningar som är både hållbara och kommersiellt konkurrenskraftiga.

”Måste agera snabbt”

Linus Larsson, vd på PulPac:

– Samarbetsåtgärder är nyckeln i racet för hållbarhet inom förpackningar. Vi har uppfunnit en fantastisk teknik och den har potential att påverka i stor skala. Men om vi ska rädda planeten från plastavfall måste vi agera snabbt. Att arbeta tillsammans med PA och Seismic betyder att vi kan röra oss med mycket högre hastighet och tillsammans snabbt spåra utbyten av engångsplast.

Det Göteborgsbaserade företaget Pulpac startade 2017. I ett pressmeddelande uppger de att flera globala varumärken har implementerat tekniken som torrformar cellulosafibrer till hårda förpackningar och engångsprodukter. Tekniken licensieras till förpackningstillverkare och varumärkesägare som startar sin egen produktion.

Producera i hög hastighet

Dry Molded Fiber-tekniken gör det möjligt att producera i höga hastigheter för att ersätta de flesta förpackningar och engångsprodukter som i dag är gjorda av plast. Det kan gälla allt från lock till engångsmuggar, köttbrickor, tråg och behållare för detaljhandeln, till förpackningar och flaskor till kosmetikaindustrin.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Smarta lösningar hos Quadient på mässan

Quadient intar Packnorth med ett digitalt skärbord för produktion av förpackningar och etiketter i mindre serier och en automatisk förpackningsmaskin som skapar kartonger anpassade för dess innehåll. De visar också en modulbyggd sorteringslösning för att hantera paket och försändelser.

Publicerat av: 

Coca-Cola byter till återvunnen plastfilm

Omställningen påbörjas kvartal två. Då går Coca-Cola i Sverige över till 100 procent återvunnen plastfilm på alla större flaskor i fyrpack.
– När vi nyttjar materialet effektivt bibehåller vi dess värde och minskar förpackningarnas klimatpåverkan, säger Cathrine Westerlind hos Coca-Cola European Partners Sverige.

Publicerat av: 

Nya förslutningar för Tetra Pak – ”Betydande förändringar”

Förpackningslösningar med fastsatta korkförslutningar, bland annat i växtbaserad bioplast, introduceras av Tetra Pak. Enligt företaget, som i samma veva även lanserar papperssugrör, ska nyheterna leda till minskad nedskräpning.

Publicerat av: