Falafel går från tråg till påse

Falafelbollar i diverse smaker har fått en ny förpackning. Foto: Pressbild

Sevan, specialiserade på mat från Mellanöstern, reducerar material- och plastmängden med en ny påse för sina falafelprodukter.

Falafel kommer numera i nytt emaballage från Sevan. Genom att byta ut det tidigare plasttråget till en påse uppger företaget att mängden plast reduceras med 60 procent och den totala mängden förpackningsmaterial minskar med 78 procent. Det nya emballaget innebär att distributionskedjan effektiviseras. Dels ökar fyllningsgraden, dels reduceras transporterna till fabrik.

Sevan erbjuder olika matprodukter från Mellanöstern. De har byggt en ny fabrik i Rosersberg, norr om Stockholm, med nya produktions- och förpackningslinjer vilket gett dem en mångdubblad kapacitet.

– Efter flera år av kraftig tillväxt för vårt färska och frysta sortiment, känns det fantastiskt att äntligen ha flyttat till nya, moderna produktionslokaler med plats för labb och provkök. Med nya maskininvesteringar kan vi nu erbjuda våra kunder ännu fler och mer hållbara förpackningsalternativ, både för konsument- och foodservicemarknaden, säger Elin Ingves Pyk, vd för Sevan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Smarta lösningar hos Quadient på mässan

Quadient intar Packnorth med ett digitalt skärbord för produktion av förpackningar och etiketter i mindre serier och en automatisk förpackningsmaskin som skapar kartonger anpassade för dess innehåll. De visar också en modulbyggd sorteringslösning för att hantera paket och försändelser.

Publicerat av: 

Coca-Cola byter till återvunnen plastfilm

Omställningen påbörjas kvartal två. Då går Coca-Cola i Sverige över till 100 procent återvunnen plastfilm på alla större flaskor i fyrpack.
– När vi nyttjar materialet effektivt bibehåller vi dess värde och minskar förpackningarnas klimatpåverkan, säger Cathrine Westerlind hos Coca-Cola European Partners Sverige.

Publicerat av: 

Nya förslutningar för Tetra Pak – ”Betydande förändringar”

Förpackningslösningar med fastsatta korkförslutningar, bland annat i växtbaserad bioplast, introduceras av Tetra Pak. Enligt företaget, som i samma veva även lanserar papperssugrör, ska nyheterna leda till minskad nedskräpning.

Publicerat av: