Etikettmässan Labelexpo skjuts fram

26 – 29 april 2022 är nästa gång Labelexpo-mässan kommer till Bryssel. Foto: Arkivbild/Claes Nordström

Etikettbranschens mässa i Bryssel, Labelexpo får nya datum. Covid-19-pandemin och trögheten i Europas vaccinationsprogram pekas ut som orsaker.

Tarsus Group arrangerar Labelexpo-mässor och seminarier runt om i världen. Arrangören meddelar nu på sin hemsida att den europeiska mässan som var planerad i september skjuts upp. Covid-19-pandemin och trögheten i Europas vaccinationsprogram pekas ut som orsaker. Nya datum blir 26 – 29 april 2022 och platsen är densamma, Brussels Expo Centre.

– På grund av den rådande osäkerheten kring hur snabbt vaccinet rullas ut i Europa och de osäkra möjligheterna för våra globala besökare att resa till Bryssel, har vi tagit det här beslutet efter diskussioner med utställarna, säger Lisa Milburn, vd på Tarsus Labels, Packaging and Brand Print Group.

Nästa mässa i USA, Labelexpo Americas, hålls först 13 – 15 september nästa år i Donald E. Stevens Convention Center i Rosemont, Chicago. Men redan 29 september till 1 oktober i år genomförs Label Congress 2021 på samma plats med sessioner om etikett och förpackningstryck. Det blir också en utbildningsdel i form av Label Academy Live.

Label Congress blir den första fysiska mötesplatsen för den amerikanska etikettindustrin sedan pandemin slog till”, säger Lisa Milburn, vd på Tarsus Labels, Packaging and Brand Print Group.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Smarta lösningar hos Quadient på mässan

Quadient intar Packnorth med ett digitalt skärbord för produktion av förpackningar och etiketter i mindre serier och en automatisk förpackningsmaskin som skapar kartonger anpassade för dess innehåll. De visar också en modulbyggd sorteringslösning för att hantera paket och försändelser.

Publicerat av: 

Coca-Cola byter till återvunnen plastfilm

Omställningen påbörjas kvartal två. Då går Coca-Cola i Sverige över till 100 procent återvunnen plastfilm på alla större flaskor i fyrpack.
– När vi nyttjar materialet effektivt bibehåller vi dess värde och minskar förpackningarnas klimatpåverkan, säger Cathrine Westerlind hos Coca-Cola European Partners Sverige.

Publicerat av: 

Nya förslutningar för Tetra Pak – ”Betydande förändringar”

Förpackningslösningar med fastsatta korkförslutningar, bland annat i växtbaserad bioplast, introduceras av Tetra Pak. Enligt företaget, som i samma veva även lanserar papperssugrör, ska nyheterna leda till minskad nedskräpning.

Publicerat av: