Storförpackning med salt får ny kostym

1,8 kilo grovkornigt salt fylls numera upp i en kartongförpackning. Foto: Pressbild

Plastpåsen försvinner och ersätts av en kartongförpackning med hällpip när Falksalt gör om sin hyllvara.

Det grovkorniga saltet beskrivs av Falksalt som en klassisk produkt i deras sortiment och kommer i en storförpackning på 1,8 kilo. Nu får produkten en ny förpackningsdesign och presenteras på butikshyllorna i en återvinningsbar pappersförpackning med hällpip. Tidigare har saltet sålts i en plastpåse.

– Salt är ett livsmedel som naturligt drar åt sig fukt vilket gör att det då stelnar och klumpar sig. Därför är det i vissa fall svårt att ersätta plasten i förpackningar till salt. Men vi utmanar och utvecklar oss själva hela tiden för att hitta nya lösningar och kunna ersätta plastförpackningarna där det är möjligt, säger projektledaren inom marknadsföring, Frida Engström hos Falksalt, i ett pressmeddelande.

Företaget framhäver miljöaspekten med förpackningen. De menar också att saltet blir enklare att förvara och en återförslutningsbar hällpip ska göra det smidigt för användaren att dosera.

– Vår långsiktiga ambition är att ersätta plast med papper där det är möjligt, säger Frida Engström.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Smarta lösningar hos Quadient på mässan

Quadient intar Packnorth med ett digitalt skärbord för produktion av förpackningar och etiketter i mindre serier och en automatisk förpackningsmaskin som skapar kartonger anpassade för dess innehåll. De visar också en modulbyggd sorteringslösning för att hantera paket och försändelser.

Publicerat av: 

Coca-Cola byter till återvunnen plastfilm

Omställningen påbörjas kvartal två. Då går Coca-Cola i Sverige över till 100 procent återvunnen plastfilm på alla större flaskor i fyrpack.
– När vi nyttjar materialet effektivt bibehåller vi dess värde och minskar förpackningarnas klimatpåverkan, säger Cathrine Westerlind hos Coca-Cola European Partners Sverige.

Publicerat av: 

Nya förslutningar för Tetra Pak – ”Betydande förändringar”

Förpackningslösningar med fastsatta korkförslutningar, bland annat i växtbaserad bioplast, introduceras av Tetra Pak. Enligt företaget, som i samma veva även lanserar papperssugrör, ska nyheterna leda till minskad nedskräpning.

Publicerat av: