Namnbyte för Trioplast

Andreas Malmberg, vd för koncernen som numera heter Trioworld. Foto: Pressbild

Efter att polyetentillverkarna Trioplast och nederländska AFP gick samman för drygt ett år sedan är det nu dags att förenas i ett nytt gemensamt namn.

Trioplast, baserade i Smålandsstenar, producerar förpackningslösningar av polyetenfilm för bland annat transport- och livsmedelsbranschen. I slutet av 2019 förvärvade företaget nederländska AFP. Koncernen, organiserad i fem divisioner inriktade på olika branscher, omsätter 5,5 miljarder kronor. Nu förenas koncernstrukturen i ett och samma namn – Trioworld.

Återvunnen plast ska öka

Företaget skriver i ett pressmeddelande att de har en djärv plan att öka innovationstakten med fokus på användande av återvunnen plast. De är säkra på att plast kan göra världen tryggare och mer miljövänlig. Optimering av plastanvändningen och en reducering av kunders koldioxidavtryck blir viktigt faktorer framåt, enligt Andreas Malmberg, vd för koncernen:

– Den viktigaste faktorn på den här resan är användningen av återvunnen plast i vår produktportfölj. Vi har som mål att avsevärt öka vår användning av återvunnen plast. Vi tar sikte på att ha en andel på över 30 procent återvunnen plast i våra produkter innan 2025 och en mer långsiktig målsättning på mer än 50 procent återvunnen plast.

Ett nytt kapitel

Med det nya namnet Trioworld är de fast beslutna att driva på övergången till cirkulära produkter.

– Vi är experter som förstår vad våra kunder behöver för att kunna framtidssäkra sina verksamheter, fortsätter Andreas Malmberg. Vi tänker på plast på ett nytt sätt – Re-thinking plastic. Detta är ett nytt kapitel för koncernen och vi välkomnar gamla och nya kunder och intressenter att följa med på vägen mot en cirkulär ekonomi inom plast.

Koncernens tio produktionsanläggningar finns i Sverige, Danmark, Frankrike och Nederländerna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Smarta lösningar hos Quadient på mässan

Quadient intar Packnorth med ett digitalt skärbord för produktion av förpackningar och etiketter i mindre serier och en automatisk förpackningsmaskin som skapar kartonger anpassade för dess innehåll. De visar också en modulbyggd sorteringslösning för att hantera paket och försändelser.

Publicerat av: 

Coca-Cola byter till återvunnen plastfilm

Omställningen påbörjas kvartal två. Då går Coca-Cola i Sverige över till 100 procent återvunnen plastfilm på alla större flaskor i fyrpack.
– När vi nyttjar materialet effektivt bibehåller vi dess värde och minskar förpackningarnas klimatpåverkan, säger Cathrine Westerlind hos Coca-Cola European Partners Sverige.

Publicerat av: 

Nya förslutningar för Tetra Pak – ”Betydande förändringar”

Förpackningslösningar med fastsatta korkförslutningar, bland annat i växtbaserad bioplast, introduceras av Tetra Pak. Enligt företaget, som i samma veva även lanserar papperssugrör, ska nyheterna leda till minskad nedskräpning.

Publicerat av: