Marabu adderar vitare vit i färgserie

En ”vitare vit” tampo- och screentrycksfärg lanseras av Marabu. Foto: Skärmdump/Marabu

Tryckfärgstillverkaren Marabu har utvecklat en ny opak vit tampo- och screentrycksfärg. Tampa Glass TPGL 170 Opaque White är lämplig för användning på glas, keramik, metall och liknande ytor och ska ge hög opacitet och en särskilt ”vitare vit”.

Enligt Marabu har Tampa Glass TPGK 170 Opaque White en mer blå snarare än en gulaktig nyans och framstår därför som särskilt ljus. Tryckfärgen ska vara enkel att använda för både tampong- och screentryck och efter korrekt användning har den hög vidhäftning och täckning samtidigt som den är smutsfri och reptålig. Efter den rekommenderade 30 minuters härdningen av tryckfärgen vid 140 grader Celsius är produkterna till och med diskmaskinssäkra och motståndskraftiga mot kemiska påfrestningar.

Enligt tillverkaren är Tampa Glass TPGL-färgserien från Marabu främst anpassad för användning till olika reklam- och promotionprodukter för inomhusbruk. Enligt Marabu fungerar färgen bra i tryckprocessen och kan också användas för för att trycka i höga hastigheter. Trycket ska ha ett lysande och något blankt utseende.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Smarta lösningar hos Quadient på mässan

Quadient intar Packnorth med ett digitalt skärbord för produktion av förpackningar och etiketter i mindre serier och en automatisk förpackningsmaskin som skapar kartonger anpassade för dess innehåll. De visar också en modulbyggd sorteringslösning för att hantera paket och försändelser.

Publicerat av: 

Coca-Cola byter till återvunnen plastfilm

Omställningen påbörjas kvartal två. Då går Coca-Cola i Sverige över till 100 procent återvunnen plastfilm på alla större flaskor i fyrpack.
– När vi nyttjar materialet effektivt bibehåller vi dess värde och minskar förpackningarnas klimatpåverkan, säger Cathrine Westerlind hos Coca-Cola European Partners Sverige.

Publicerat av: 

Nya förslutningar för Tetra Pak – ”Betydande förändringar”

Förpackningslösningar med fastsatta korkförslutningar, bland annat i växtbaserad bioplast, introduceras av Tetra Pak. Enligt företaget, som i samma veva även lanserar papperssugrör, ska nyheterna leda till minskad nedskräpning.

Publicerat av: