DS Smith utmanar med shoppinglåda

DS Smith vill utklassa plastbärkassar med sin shoppinglåda i wellpapp. Foto: Pressbild

DS Smith har tagit fram en stadig låda i wellpapp för shopping i butiker. Företaget pekar på dess miljöfördelar och lanserar den som en ersättare till den vanliga plastkassen.

DS Smith menar att plastkassen har gjort sitt. Den nya wellpapplådan är staplingsbar och har anpassats för att få plats  i en kundvagn. Måtten är 430×330×250 millimeter och rymmer cirka 35 liter.

Lådan är utformad så att konsumenter ska kunna återanvända den. Den ska enkelt kunna vikas ihop, vikas upp och användas igen, enligt tillverkaren. Smidig att packa, bära och transportera i bilen är andra fördelar som pekas ut. Wellpapplådan kan också fås med personaliserat tryck av önskat varumärke.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Smarta lösningar hos Quadient på mässan

Quadient intar Packnorth med ett digitalt skärbord för produktion av förpackningar och etiketter i mindre serier och en automatisk förpackningsmaskin som skapar kartonger anpassade för dess innehåll. De visar också en modulbyggd sorteringslösning för att hantera paket och försändelser.

Publicerat av: 

Coca-Cola byter till återvunnen plastfilm

Omställningen påbörjas kvartal två. Då går Coca-Cola i Sverige över till 100 procent återvunnen plastfilm på alla större flaskor i fyrpack.
– När vi nyttjar materialet effektivt bibehåller vi dess värde och minskar förpackningarnas klimatpåverkan, säger Cathrine Westerlind hos Coca-Cola European Partners Sverige.

Publicerat av: 

Nya förslutningar för Tetra Pak – ”Betydande förändringar”

Förpackningslösningar med fastsatta korkförslutningar, bland annat i växtbaserad bioplast, introduceras av Tetra Pak. Enligt företaget, som i samma veva även lanserar papperssugrör, ska nyheterna leda till minskad nedskräpning.

Publicerat av: