Tetra Pak först i världen med grön certifiering

Tetra Paks kartongförpackningar får RSB-certifiering. Foto: Pressbild

De återvunna polymerna som används i Tetra Paks kartongförpackningar har fått grönt ljus enligt Roundtable on sustainable biomaterials certifiering för avancerade produkter. Företaget blir först i livsmedels- och dryckesförpackningsindustrin att framställa plasten enligt riktlinjerna i certifieringen.

De återvunna polymererna som används i Tetra Paks kartongförpackningar, plast gjord av en blandning av återvunna och icke-återvunna material, framställs nu enligt Roundtable on sustainable biomaterials (RSB)-modellens certifiering.

Alejandro Cabal, vice president inom Tetra Paks affärsområde Packaging Solutions. Foto: Pressbild

– RSB intygar att de återvunna polymerernas egenskaper som används i lock, skruvkorkar och/eller beläggningar för Tetra Pak-kartongförpackningar produceras på ett hållbart sätt . Att vara den första i vår sektor som tilldelas RSB Advanced products-certifieringen representerar ytterligare en milstolpe i vår resa mot världens mest hållbara livsmedelsförpackning: en kartong som är helt tillverkad av förnybara eller återvunna material, är lättanvänd, säker och därmed möjliggör ett uthålligt livsmedelssystem – helt återvinningsbart och koldioxidneutralt, säger Alejandro Cabal, vice president inom Tetra Paks affärsområde Packaging Solutions, i ett pressmeddelande.

Kartongförpackningarna som har de integrerade återvunna polymererna finns nu tillgängliga för livsmedels- och dryckstillverkare, meddelar Tetra Pak i ett pressmeddelande. Ett uppsatt mål sedan tidigare för Tetra Pak är att de fram till 2025 i genomsnitt ska ha minst 10 procent återvunnen plast i kartongförpackningarna som säljs i Europa.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Smarta lösningar hos Quadient på mässan

Quadient intar Packnorth med ett digitalt skärbord för produktion av förpackningar och etiketter i mindre serier och en automatisk förpackningsmaskin som skapar kartonger anpassade för dess innehåll. De visar också en modulbyggd sorteringslösning för att hantera paket och försändelser.

Publicerat av: 

Coca-Cola byter till återvunnen plastfilm

Omställningen påbörjas kvartal två. Då går Coca-Cola i Sverige över till 100 procent återvunnen plastfilm på alla större flaskor i fyrpack.
– När vi nyttjar materialet effektivt bibehåller vi dess värde och minskar förpackningarnas klimatpåverkan, säger Cathrine Westerlind hos Coca-Cola European Partners Sverige.

Publicerat av: 

Nya förslutningar för Tetra Pak – ”Betydande förändringar”

Förpackningslösningar med fastsatta korkförslutningar, bland annat i växtbaserad bioplast, introduceras av Tetra Pak. Enligt företaget, som i samma veva även lanserar papperssugrör, ska nyheterna leda till minskad nedskräpning.

Publicerat av: