På agendan: Nya tyska förpackningskrav

Norman Karsch…

Har du koll på nya reglerna för företag som säljer förpackade varor på den tyska marknaden, och inte minst via e-handel? Tysk-svenska handelskammaren bjuder in till ett webbinarium i ämnet.

De nationella lagstiftningarna kring producentansvar för förpackningar ändras regelbundet i många EU-länder. Från och med 2021 och 2022 gäller nya regler för företag som säljer förpackade varor på den tyska marknaden. För att bistå med information till svenska exportföretag om de nya reglerna håller Tysk-svenska Handelskammaren ett webbinarium.

E-handel, pant och plastförpackningar

…och Johan Uhlin arbetar på Tysk-Svenska Handelskammaren med rådgivning till svenska och tyska bolag verksamma inom EU.

Frågor som väntas få svar under seminariet är vilket producentansvar svenska företag har vid export till Tyskland, vilka krav e-handelsportaler ställer på sina företagskunder och olika regler för plastförpackningar. Andra saker som  avhandlas är vilka som berörs av förbudet av plastkassar och vilka dryckesförpackningar som har pantplikt 2022.

Kostnadsfri timme

Det kostnadsfria webbinariet hålls 16 mars. Handelskammarens experter inom miljörapportering, Norman Karsch och Johan Uhlin, går på drygt en timme igenom vilka nya regler som gäller och vad de innebär.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Tetra Pak först i världen med grön certifiering

De återvunna polymerna som används i Tetra Paks kartongförpackningar har fått grönt ljus enligt Roundtable on sustainable biomaterials certifiering för avancerade produkter. Företaget blir först i livsmedels- och dryckesförpackningsindustrin att framställa plasten enligt riktlinjerna i certifieringen.

Publicerat av: 

Rapport: Politiska beslut behövs för att bygga nya pantsystem

En ny rapport om plast, dess återvinning och vägen till miljövänlig utveckling har släppts.
– Rapporten ska ses som startskott för en ökad dialog kring plast och dess utmaningar och möjligheter, säger Cecilia Gannedahl, kommunikationsdirektör på livsmedelsjätten Orkla som står bakom rapporten.

Publicerat av: 

Integritetsinställningscenter

Google Analytics

Used to distinguish users in google analytics.

_ga, _gid

User login

WordPress uses cookies, or tiny pieces of information stored on your computer, to verify who you are. There are cookies for logged in users and for commenters.

wordpress_logged_in_, wordpress_sec_, wordpress_test_cookie, wp-settings-5, wp-settings-time-5

Site setting

To store a the logged in user's username and a 128bit encrypted key. This information is required to allow a user to stay logged in to a web site without needing to submit their username and password for each page visited. Without this cookie, a user is unable to proceed to areas of the web site that require authenticated access.

PHPSESSID

GDPR Consent

GDPR – check for consent types.

gdpr[consent_types]