Micvacs metod i tre nya färdigrätter

Tre nya färdigrätter hos matvarujätten Lidl – producerade med Micvacs metod.

Matteknikföretaget Micvac har en patenterad metod för att tillaga och pastörisera mat direkt i förpackningen. Den kom till användning när en viss matvarujätte nyligen lanserade tre kylda färdigrätter i Sverige. 

Sedan november säljer matvarujätten Lidl tre färdigrätter som har producerats av Smålandskräftan genom Micvac-metoden. Alexander Weiss, kategorichef på inköp hos Lidl:

– Vi blev väldigt intresserade när Smålandskräftan berättade om den här tekniken och produkterna har inte gjort oss besvikna. För mig som inköpare är det väldigt viktigt att produkterna har så lång hållbarhet som möjligt utan att kvaliteten påverkas och med Micvac-metoden håller de sig fräscha väldigt länge, säger han i ett pressmeddelande.

Planer på expansion

Weiss säger att han tror mycket på Micvacs metod och ambitionen framåt är att introducera de nya kylda färdigrätterna i fler europeiska länder framöver.

– Smaken är ju subjektiv, men många upplever att rätter som har tillagats med Micvac-tekniken smakar väldigt bra – som om de vore hemlagade faktiskt. Vi har länge velat utveckla färdigrättssegmentet och med den här metoden kan vi göra det med produkter med högt näringsinnehåll, och som dessutom både smakar gott och ser aptitliga ut,

Teknik bevarar smak

Micvac har sitt huvudkontor i Mölndal. Tekniken de har utvecklat går ut på att mat tillagas och pastöriseras varsamt, direkt i förpackningen. Det bevarar både smak och näring helt utan onödiga tillsatser eller konserveringsmedel, enligt företaget.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Tetra Pak först i världen med grön certifiering

De återvunna polymerna som används i Tetra Paks kartongförpackningar har fått grönt ljus enligt Roundtable on sustainable biomaterials certifiering för avancerade produkter. Företaget blir först i livsmedels- och dryckesförpackningsindustrin att framställa plasten enligt riktlinjerna i certifieringen.

Publicerat av: 

Rapport: Politiska beslut behövs för att bygga nya pantsystem

En ny rapport om plast, dess återvinning och vägen till miljövänlig utveckling har släppts.
– Rapporten ska ses som startskott för en ökad dialog kring plast och dess utmaningar och möjligheter, säger Cecilia Gannedahl, kommunikationsdirektör på livsmedelsjätten Orkla som står bakom rapporten.

Publicerat av: 

Integritetsinställningscenter

Google Analytics

Used to distinguish users in google analytics.

_ga, _gid

User login

WordPress uses cookies, or tiny pieces of information stored on your computer, to verify who you are. There are cookies for logged in users and for commenters.

wordpress_logged_in_, wordpress_sec_, wordpress_test_cookie, wp-settings-5, wp-settings-time-5

Site setting

To store a the logged in user's username and a 128bit encrypted key. This information is required to allow a user to stay logged in to a web site without needing to submit their username and password for each page visited. Without this cookie, a user is unable to proceed to areas of the web site that require authenticated access.

PHPSESSID

GDPR Consent

GDPR – check for consent types.

gdpr[consent_types]