Eson Pac investerar i ny produktionslinje

En EFA 430 åtta-färgers flexotryckpress från MPS Systems har installerats på Eson Pacs skånska produktionsenhet. Foto: Pressbild

Eson Pac bygger vidare i Åstorp-produktionen med en ny flexopress för att trycka fler etiketter till läkemedelsindustrin.

Det var 2019 som Eson Pac tog beslutet att investera och etablera en produktionsenhet i skånska Åstorp. Syftet med enheten, som kom igång året därpå var att fokusera helt på läkemedelsetiketter. Ytterligare investeringar görs nu för att öka produktions- och leveranskapaciteten, meddelar företaget.

I januari i år installerades en EFA 430 åtta-färgers flexotryckpress från MPS Systems och i mars månad väntas utrustning inom efterbehandlingsområdet komma på plats för att öka kapaciteten. Produktionslinjen för att trycka etiketter är av högsta kvalitet, med alla de senaste tekniska innovationerna, säger Pierre Åkesson, operativ chef hos Eson Pac i ett uttalande:

– Det är en helautomatisk flexpress, speciellt utformad för etikettproduktion på olika substrat. Maskinen är ”anpassad för framtiden” med utökade tekniska lösningar för högsta produktivitet, säger han och tillägger att att investeringarna är ett naturligt steg  att ta för att tillhandahålla lösningar för läkemedelsindustrin.

Företaget Eson Pac har sitt huvudkontor i Veddige.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Tetra Pak först i världen med grön certifiering

De återvunna polymerna som används i Tetra Paks kartongförpackningar har fått grönt ljus enligt Roundtable on sustainable biomaterials certifiering för avancerade produkter. Företaget blir först i livsmedels- och dryckesförpackningsindustrin att framställa plasten enligt riktlinjerna i certifieringen.

Publicerat av: 

Rapport: Politiska beslut behövs för att bygga nya pantsystem

En ny rapport om plast, dess återvinning och vägen till miljövänlig utveckling har släppts.
– Rapporten ska ses som startskott för en ökad dialog kring plast och dess utmaningar och möjligheter, säger Cecilia Gannedahl, kommunikationsdirektör på livsmedelsjätten Orkla som står bakom rapporten.

Publicerat av: 

Integritetsinställningscenter

Google Analytics

Used to distinguish users in google analytics.

_ga, _gid

User login

WordPress uses cookies, or tiny pieces of information stored on your computer, to verify who you are. There are cookies for logged in users and for commenters.

wordpress_logged_in_, wordpress_sec_, wordpress_test_cookie, wp-settings-5, wp-settings-time-5

Site setting

To store a the logged in user's username and a 128bit encrypted key. This information is required to allow a user to stay logged in to a web site without needing to submit their username and password for each page visited. Without this cookie, a user is unable to proceed to areas of the web site that require authenticated access.

PHPSESSID

GDPR Consent

GDPR – check for consent types.

gdpr[consent_types]