Svensk förpackningsteknik för användning till flygplansmat

Pulpac och deSter samarbetar kring komposterbara fiberbaserade tråg. Foto:Pressbild

Svenska företaget Pulpac ingår ett strategiskt samarbete med deSter för att utveckla fiberbaserade komposterbara engångsförpackningar för livsmedel riktade mot flyg- och cateringindustrin.

DeSter är en del av Gategroup som bland annat levererar flygmatscatering. Företaget satsar nu på att snabba upp utvecklingen av komposterbara och fiberbaserade produkter för livsmedel. För ändamålet har de valt att samarbeta med svenska PulPac och dess nya produktionsteknik. Pulpacs så kallade Dry Molded Fiber-teknik kan användas för att tillverka nästan alla typer av förpackningar och engångsartiklar som i dagsläget ofta är tillverkade av plast.

För att förbereda sig för användningen av Pulpacs teknik planerar deSter en investering på flera miljoner euro i nya maskiner för att använda Pulpacs teknik och för att ha en basproduktion nära sina kunder, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Tetra Pak först i världen med grön certifiering

De återvunna polymerna som används i Tetra Paks kartongförpackningar har fått grönt ljus enligt Roundtable on sustainable biomaterials certifiering för avancerade produkter. Företaget blir först i livsmedels- och dryckesförpackningsindustrin att framställa plasten enligt riktlinjerna i certifieringen.

Publicerat av: 

Rapport: Politiska beslut behövs för att bygga nya pantsystem

En ny rapport om plast, dess återvinning och vägen till miljövänlig utveckling har släppts.
– Rapporten ska ses som startskott för en ökad dialog kring plast och dess utmaningar och möjligheter, säger Cecilia Gannedahl, kommunikationsdirektör på livsmedelsjätten Orkla som står bakom rapporten.

Publicerat av: