Norrköpingsföretag köps upp

Boardics grundare Per Ekerbring och Oskar Ryno, vd för AB Karl Hedin Emballage. Foto: Pressbild

AB Karl Hedin Emballage förvärvar Norrköpingsföretaget Boardic med sitt förpackningssortiment av träbaserade skivor.
– Vi har under de senaste åren haft ett allt närmare samarbete med Boardic och det känns nu helt rätt att ta nästa steg, säger Oskar Ryno, vd för AB Karl Hedin Emballage.

Boardic grundades 1995 och omsatte drygt 80 miljoner kronor under 2020. Företaget blir nu ett dotterbolag till Karl Hedin Emballage. Försäljningen kommer att fortsätta under varumärket Boardic, meddelar företagen i ett pressmeddelande.

Ett familjeföretag

Per Ekerbring, tidigare huvudägare och grundare till Boardic, säger i ett uttalande att han är nöjd att det blev just Karl Hedin som tar över som ägare.

– Det är ett livskraftigt familjeföretag som verkar i och värnar om det lokala, både när det gäller kunder och personal! Jag är övertygad att detta är den absolut bästa nya ägaren för både våra medarbetare och kunder och ger de bästa förutsättningarna för att fortsätta utveckla verksamheten i såväl Sverige som Estland.

Emballage av träskivor

Enligt Norrköpingsföretaget Boardic har de ett brett och anpassat sortiment av förpackningar tillverkade av träbaserade kvalitetsskivor från hela världen och ingår gör även de estniska dotterbolagen Boardic Eesti och Boardic Property.

Oskar Ryno, vd för Karl Hedin Emballage säger att de har haft ett allt närmare samarbete de senaste åren med Boardic, och att det nu känns helt rätt att ta nästa steg.

– Synergierna med vår nuvarande verksamhet är många och med förvärvet så breddas vårt erbjudande på marknaden. Vi hälsar alla nya kollegor välkomna och ser fram emot att kunderna testar oss och styrkan i vårt nu ännu bredare koncept och produktutbud.

En svensk träkoncern

Karl Hedin Emballage är en svensk privatägd träkoncern. I koncernen finns egen skog, sågverk, emballagefabriker och egen bygghandel. Cirka 1000 medarbetare arbetar i verksamheterna och omsättningen uppgick till cirka 5 miljarder kronor under 2020.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Canon LabelStream 4000 presenteras på den nordiska marknaden

Canon lägger allt krut på en enda maskin under Packnorth den 10–12 maj. Canon LabelStream 4000, en spännande etikettpress som lanserades år 2019, har nu börjat hitta ut på marknader i Europa. Norden är ännu ett orört område, men Canon hoppas kunna lägga grunden för kommande installationer via Packnorth.

Publicerat av: 

Norden Machinery: ”Det är en tub inblandad i allt vi gör”

På förpackningsmässan Packnorth, 10–12 maj, står maskintillverkaren redo att demonstrera och prata med besökare om allt som hör tubproduktion till. En maskin får extra mycket ljus på sig – en flexibel och liten packmaskin med snabba formatomställningar. 

Publicerat av: 

Automatisk säckfyllning på mässa

På det småländska höglandet, i Björköby, finns sedan exakt etthundra år företaget Vebe Teknik, en världsledande tillverkare av säckfyllningssystem. År 1921 lades grunden till företaget med tillverkning av utrustning till kvarnindustrin, nu är det enbart säckfyllning som gäller. Vebe Teknik är en av utställarna på den digitala mässan Packnorth den 10 – 12 maj och kommer att bygga sin monter i produktionshallen.

Publicerat av: 

Ritter Sport väljer pappersbaserad påsförpackning till minichoklad

Senast 2025 vill konfektyrkoncernen Ritter Sport konvertera all förpackning till en pappersbaserad lösning. Efter de första testerna förra året med en primärförpackning har ytterligare ett steg tagits: Ritter Sport Minis är den första produkten från tillverkaren som permanentas i sortimentet. Sekundärförpackning består nu helt av papper – nämligen NexPlus barriärpapper från Koehler Group.

Publicerat av: 

Hållbarhet och förpackningstester hos AFRY

AFRY är ett förhållandevis nytt namn på det vi tidigare kände som Ångpanneföreningen, eller ÅF. När Packnorth arrangeras i maj är man en av utställarna. Vi frågade de välkända förpackningskonsulterna Niclas Björkholtz och Christian Håkansson om vad som lockar dem med Packnorth och vad man kommer att presentera i sin monter.

Publicerat av: