Norrköpingsföretag köps upp

Boardics grundare Per Ekerbring och Oskar Ryno, vd för AB Karl Hedin Emballage. Foto: Pressbild

AB Karl Hedin Emballage förvärvar Norrköpingsföretaget Boardic med sitt förpackningssortiment av träbaserade skivor.
– Vi har under de senaste åren haft ett allt närmare samarbete med Boardic och det känns nu helt rätt att ta nästa steg, säger Oskar Ryno, vd för AB Karl Hedin Emballage.

Boardic grundades 1995 och omsatte drygt 80 miljoner kronor under 2020. Företaget blir nu ett dotterbolag till Karl Hedin Emballage. Försäljningen kommer att fortsätta under varumärket Boardic, meddelar företagen i ett pressmeddelande.

Ett familjeföretag

Per Ekerbring, tidigare huvudägare och grundare till Boardic, säger i ett uttalande att han är nöjd att det blev just Karl Hedin som tar över som ägare.

– Det är ett livskraftigt familjeföretag som verkar i och värnar om det lokala, både när det gäller kunder och personal! Jag är övertygad att detta är den absolut bästa nya ägaren för både våra medarbetare och kunder och ger de bästa förutsättningarna för att fortsätta utveckla verksamheten i såväl Sverige som Estland.

Emballage av träskivor

Enligt Norrköpingsföretaget Boardic har de ett brett och anpassat sortiment av förpackningar tillverkade av träbaserade kvalitetsskivor från hela världen och ingår gör även de estniska dotterbolagen Boardic Eesti och Boardic Property.

Oskar Ryno, vd för Karl Hedin Emballage säger att de har haft ett allt närmare samarbete de senaste åren med Boardic, och att det nu känns helt rätt att ta nästa steg.

– Synergierna med vår nuvarande verksamhet är många och med förvärvet så breddas vårt erbjudande på marknaden. Vi hälsar alla nya kollegor välkomna och ser fram emot att kunderna testar oss och styrkan i vårt nu ännu bredare koncept och produktutbud.

En svensk träkoncern

Karl Hedin Emballage är en svensk privatägd träkoncern. I koncernen finns egen skog, sågverk, emballagefabriker och egen bygghandel. Cirka 1000 medarbetare arbetar i verksamheterna och omsättningen uppgick till cirka 5 miljarder kronor under 2020.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Tetra Pak först i världen med grön certifiering

De återvunna polymerna som används i Tetra Paks kartongförpackningar har fått grönt ljus enligt Roundtable on sustainable biomaterials certifiering för avancerade produkter. Företaget blir först i livsmedels- och dryckesförpackningsindustrin att framställa plasten enligt riktlinjerna i certifieringen.

Publicerat av: 

Rapport: Politiska beslut behövs för att bygga nya pantsystem

En ny rapport om plast, dess återvinning och vägen till miljövänlig utveckling har släppts.
– Rapporten ska ses som startskott för en ökad dialog kring plast och dess utmaningar och möjligheter, säger Cecilia Gannedahl, kommunikationsdirektör på livsmedelsjätten Orkla som står bakom rapporten.

Publicerat av: