Etikettproducent satsar vidare med digital tryckteknik

Auraprint utökar med ännu en HP Indigo-press. Foto: Pressbild

Auraprint har tagit in en ny HP Indigo 6K digital press i verksamheten. Företaget, specialiserade på etiketteringslösningar, kan nu trycka applikationer med specialfärger och få en mer exakt färgmatchning av varumärkesfärger.

Den nya digitalpressen, HP Indigo 6K digital, är anpassad för etikett-och förpackningsproducenter och utrustad med sju färgstationer  Det finska tryckeriet Auraprint får med sin maskininvestering en större mångsidighet och en färgrymd långt utöver det vanliga, enligt Visutech som har levererat digitalpressen.

Maskinen är utrustad med sju färgstationer. Förutom CMYK går det att använda specialfärger som till exempel Silver, Premium White, Invisible Yellow & Blue och Fade Resistant Yellow & Magenta. De extra färgstationerna kan också användas till Orange, Violett och Grönt (HP IndiChrome Plus) eller till dekorfärger som blandas off-press för att få en exakt och konsekvent färgmatchning av varumärkesfärger. Enligt Visutech ger färgvalen ett färgomfång långt utöver det vanliga och pantonefärger kan simuleras med hög precision direkt i tryckpressen.

Det finska tryckeriet har sedan tidigare en HP Indigo 6600 som i samband med den nya installationen uppgraderas med HP:s utökade färgpaket. Det innebär att företaget nu har två HP Indigo-pressar som kan trycka med silver.

HP Indigo 6K är utrustad med en molnbaserad HP Print OS-applikation för att förebygga driftstopp samt optimera och planera underhåll av maskinen. Tryckeriet uppgraderar också printservern med den senaste versionen av HP Production Pro for Indigo Label & Packaging – en digital front end-lösning för ett snabbare arbetsflöde.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Tetra Pak först i världen med grön certifiering

De återvunna polymerna som används i Tetra Paks kartongförpackningar har fått grönt ljus enligt Roundtable on sustainable biomaterials certifiering för avancerade produkter. Företaget blir först i livsmedels- och dryckesförpackningsindustrin att framställa plasten enligt riktlinjerna i certifieringen.

Publicerat av: 

Rapport: Politiska beslut behövs för att bygga nya pantsystem

En ny rapport om plast, dess återvinning och vägen till miljövänlig utveckling har släppts.
– Rapporten ska ses som startskott för en ökad dialog kring plast och dess utmaningar och möjligheter, säger Cecilia Gannedahl, kommunikationsdirektör på livsmedelsjätten Orkla som står bakom rapporten.

Publicerat av: