Syntetpapper släpps för etiketter

Synaps XM110-papperet kan användas till bland annat skyltar som kräver hållbarhet, utan laminering. Foto: Pressbild

Papperstillverkaren Agfa har tagit fram en ny produkt till sin Synaps-portfölj. Ett tunt syntetpapper som uppfyller kraven för till exempel etiketter och skyltar.

Nya Synaps XM 110 är ett syntetpapper med tjockleken 100 micron, en av de tunnaste i XM-serien. Det kan användas för utskrifter på alla typer av tonerskrivare eller multifunktionella kontorsskrivare med standardinställningar.

– Synaps XM110 är ett komplement till vår befintliga portfölj och innebär att vi kan expandera till nya användningsområden. Vi är också glada att kunna göra en insats för miljön genom att erbjuda tunnare material för applikationer som inte behöver tjockare papper och undviker på så sätt materialöverskott, säger Jeroen Brijs, affärsutvecklings- och produktchef på Agfa.

Hållbart utan laminering

Enligt Agfa passar papper i XM-serien till produkter som kräver hållbarhet både inomhus och utomhus, utan att man behöver göra tids- och kostnadskrävande laminering. Det kan handla om skyltar, etiketter och affischer.

Synaps XM 110 finns i standardstorlekar, men kan även beställas för ark- och rullformat.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Fyra etikettpressar ska möta alla kundbehov

Hög produktivitet i kombination med god kvalitet, är försäljningsargumenten från Gallus och Heidelberg för de nya digitala pressarna i Diamond Core-serien.
– Gallus har tidigare bara haft hybridmaskiner när det gäller digital etikettproduktion men i och med denna lanseringen så får vi fyra stycken helt digitala maskiner i produktutbudet. Detta ger oss möjlighet att erbjuda våra produkter till ett bredare kundsegment, säger Rickard Rafstedt hos Heidelberg Sverige.

Publicerat av: 

Förpackningsdesign för nybörjare – och experter

När Ink n Art lanserade sin webbshop var tanken att göra det så smidigt och enkelt som möjligt för kunder att beställa. Men också att låta kreativiteten flöda. Valet föll på designmotorn Chili Publisher Online, en mjukvara som ger användare möjlighet att skapa både unika och standardiserade förpackningar, klistermärken och tackkort.

Publicerat av: 

Emballageteknik blir först i Norden med inkjetmaskin

Nu kommer Svensk Emballageteknik att kunna printa direkt på kartong, korrugerat och förstansat material med vattenbaserad inkjet. Företaget har investerat i Konica Minoltas PKG-675i för att skriva ut förpackningar av wellpapp och kartong – 18 meter i minuten.
– En spännande utveckling, säger marknadsansvarige Anders Pontén.

Publicerat av: