Syntetpapper släpps för etiketter

Synaps XM110-papperet kan användas till bland annat skyltar som kräver hållbarhet, utan laminering. Foto: Pressbild

Papperstillverkaren Agfa har tagit fram en ny produkt till sin Synaps-portfölj. Ett tunt syntetpapper som uppfyller kraven för till exempel etiketter och skyltar.

Nya Synaps XM 110 är ett syntetpapper med tjockleken 100 micron, en av de tunnaste i XM-serien. Det kan användas för utskrifter på alla typer av tonerskrivare eller multifunktionella kontorsskrivare med standardinställningar.

– Synaps XM110 är ett komplement till vår befintliga portfölj och innebär att vi kan expandera till nya användningsområden. Vi är också glada att kunna göra en insats för miljön genom att erbjuda tunnare material för applikationer som inte behöver tjockare papper och undviker på så sätt materialöverskott, säger Jeroen Brijs, affärsutvecklings- och produktchef på Agfa.

Hållbart utan laminering

Enligt Agfa passar papper i XM-serien till produkter som kräver hållbarhet både inomhus och utomhus, utan att man behöver göra tids- och kostnadskrävande laminering. Det kan handla om skyltar, etiketter och affischer.

Synaps XM 110 finns i standardstorlekar, men kan även beställas för ark- och rullformat.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Tetra Pak först i världen med grön certifiering

De återvunna polymerna som används i Tetra Paks kartongförpackningar har fått grönt ljus enligt Roundtable on sustainable biomaterials certifiering för avancerade produkter. Företaget blir först i livsmedels- och dryckesförpackningsindustrin att framställa plasten enligt riktlinjerna i certifieringen.

Publicerat av: 

Rapport: Politiska beslut behövs för att bygga nya pantsystem

En ny rapport om plast, dess återvinning och vägen till miljövänlig utveckling har släppts.
– Rapporten ska ses som startskott för en ökad dialog kring plast och dess utmaningar och möjligheter, säger Cecilia Gannedahl, kommunikationsdirektör på livsmedelsjätten Orkla som står bakom rapporten.

Publicerat av: