Automation på mässa

Martin Roed Nielsen, försäljningsansvarig hos Zünd. Foto: Pressbild

Zünd kommer att visa besökarna på Connect-mässan hur man effektiviserar och automatiserar efterbehandlingen med digitala skär- och fräsbord.

Martin Roed Nielsen, försäljningsansvarig hos Zünd säger att de har de bästa förutsättningarna att kunna visa upp alla lösningar de erbjuder under den digitala mässan Sign&Print Connect, 9–11 februari. Det är gratis att registrera sig som besökare till mässan.

– Vi har sex stycken skärmaskiner med olika konfigurationer installerade i vårt skandinaviska showroom som kommer att demonstreras för besökare. Vi kan på så sätt demonstrera allt från att skära små etiketter till kraftig fräsning i trä och helautomatisk skärning av kartonger och displayer med hjälp av robotar eller helautomatiserade arkmatningssystem.

Vilken produkt kommer ni satsa på att lyfta fram extra mycket?

– Vi kommer att i hög grad fokusera på vårt nya EIS Load Table, som med Eye in the Sky-kameratekniken kan leda till en betydligt ökad produktivitet. Denna lösning kan också kombineras med robot. Vi kommer att kunna demonstrera detta för besökare som är intresserade.

EIS Load Table läser av en streckkod och registrerar skärmärken på det tryckta arket per automatik. Foto: Pressbild

Vilka är fördelarna med denna produkt?

– Fördelen med EIS Load Table är att det hjälper till att hålla igång skärmaskinen hela tiden. Medan maskinen skär det tidigare jobbet placeras nästa ark på EIS Load Table som automatiskt läser av en streckkod och registrerar skärmärken på det tryckta arket. Arket matas sedan in i skärzonen och maskinen börjar omedelbart skära. Detta undviker onödiga stopp för att byta ark och öppna nästa skärfil.

Martin Roed Nielsen säger att de hoppas på många besökare och att det bokas in många förutsättningslösa möten så att de får möjlighet att ge unika demonstrationer av lösningar de normalt kanske inte brukar ta med sig till fysiska mässor.

– Med de enskilda mötena kan vi också demonstrera lösningar och applikationer som är relevanta för den enskilda kunden, istället för att visa mer standardiserade ”mässjobb”.

Tillverkaren Zünd bjuder på digitala skär- och fräslösningar under mässan Sign&Print Connect, 9–11februari. Foto: Pressbild

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Tetra Pak först i världen med grön certifiering

De återvunna polymerna som används i Tetra Paks kartongförpackningar har fått grönt ljus enligt Roundtable on sustainable biomaterials certifiering för avancerade produkter. Företaget blir först i livsmedels- och dryckesförpackningsindustrin att framställa plasten enligt riktlinjerna i certifieringen.

Publicerat av: 

Rapport: Politiska beslut behövs för att bygga nya pantsystem

En ny rapport om plast, dess återvinning och vägen till miljövänlig utveckling har släppts.
– Rapporten ska ses som startskott för en ökad dialog kring plast och dess utmaningar och möjligheter, säger Cecilia Gannedahl, kommunikationsdirektör på livsmedelsjätten Orkla som står bakom rapporten.

Publicerat av: