Grönt ljus för utbildning i förpackningsteknik

Kay Thrygg på konsultföretaget PPD gläds åt att utbildningen inom förpackningsteknik drar igång. Foto: Pressbild

YH-utbildningen Prepress & Print Developing i Helsingborg har fått klartecken att starta upp nya omgångar.

Det blir en nystart av yrkeshögskoleutbildningen Förpackningsteknik i Helsingborg. Myndigheten för yrkeshögskolan gett utbildningen grönt ljus att fortsätta. Det tvååriga programmet kommer att ha sitt första intag i augusti/september. Enligt Kay Thrygg på konsultföretaget PPD, initiativtagare och huvudman. ger utbildningen i grunden en bred kunskap om förpackningar – från ax till limpa med tyngdpunkt på tekniska förutsättningar. Det handlar i ett urval om materialkunskap, tryckmetoder, barriärer för livsmedel, miljökrav och påverkan, logistik med mera.

– Behovet av ny kunskap inom material, miljöpåverkan, barriärer, plast eller inte, och så vidare. är stort inom förpackningsbranschen. Nya materialkombinationer. biomaterial, intelligenta förpackningar och ökandet av smarta förpackningslösningar inom näthandel är viktiga områden som vi förbereder och lär de studerande om och det är viktigt att ligga i fronten av vad som händer, säger Kay Thrygg.

– Det känns jättebra att såväl Yh-myndigheten som gensvaret från förpackningsbranschen är positiva till att fortsätt denna unika utbildning inom förpackningsteknik.

PPD är ett konsult och utbildningsföretag med fokus på grafiska bransch, material, prepress, tryck och sitt specialområde förpackningsteknik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Tetra Pak först i världen med grön certifiering

De återvunna polymerna som används i Tetra Paks kartongförpackningar har fått grönt ljus enligt Roundtable on sustainable biomaterials certifiering för avancerade produkter. Företaget blir först i livsmedels- och dryckesförpackningsindustrin att framställa plasten enligt riktlinjerna i certifieringen.

Publicerat av: 

Rapport: Politiska beslut behövs för att bygga nya pantsystem

En ny rapport om plast, dess återvinning och vägen till miljövänlig utveckling har släppts.
– Rapporten ska ses som startskott för en ökad dialog kring plast och dess utmaningar och möjligheter, säger Cecilia Gannedahl, kommunikationsdirektör på livsmedelsjätten Orkla som står bakom rapporten.

Publicerat av: