Chokladlinser får ny kostym

Smarties i pappersbaserad förpackning. Foto: Pressbild

Det globala matföretaget Nestlé går över till en återvinningsbar pappersförpackning för sina färgglada dragerade chokladlinser, Smarties.

Den nya förpackningen är tillverkad av papper täckt med en vattenbaserad beläggning. Förpackningen återvinns i Sverige som papper. Övergången sker fram till april månad och innefattar 90 procent av Smarties sortiment globalt och hela den svenska portföljen. Enligt matjätten Nestlé blir Smarties därmed det första globala konfektyrvarumärket som går över till återvinningsbara pappersförpackningar.

Minska plasten

Företaget räknar med en årlig minskning av plastanvändandet med 372 ton i Europa, Mellanöstern och Nordafrika. Henriette Kjær Schmidt är nordisk chef för konfektyr- mejeriprodukter och livsmedel:

– Att Smarties pappersförpackningar nu blir återvinningsbara är ett av våra viktigaste hållbarhetsinitiativ inom konfektyrkategorin. Det är ytterligare ett steg på vägen för att förverkliga Nestlés åtaganden för mer hållbara förpackningar, säger hon och tillägger att de nya förpackningarna kommer att rullas ut i Sverige i februari.

Uppsatta mål

– Den nya förpackningen har testats utförligt av våra förpackningsexperter för att säkerställa att produkten högsta kvalitet under transport och lagring. Vi gjorde också ett antal modifieringar av våra befintliga tillverkningslinjer så att vi kan linda in produkterna utan att riva eller punktera papperet, säger Louise Barrett, chef för Nestlés produktutvecklingscenter  i York inom konfektyr.

Nestlé har sedan tidigare gått ut med målsättningen att göra samtliga förpackningar antingen återvinningsbara eller återanvändbara år 2025. De menar vidare att användningen av jungfruplast ska minska med en tredjedel under samma period.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Canon LabelStream 4000 presenteras på den nordiska marknaden

Canon lägger allt krut på en enda maskin under Packnorth den 10–12 maj. Canon LabelStream 4000, en spännande etikettpress som lanserades år 2019, har nu börjat hitta ut på marknader i Europa. Norden är ännu ett orört område, men Canon hoppas kunna lägga grunden för kommande installationer via Packnorth.

Publicerat av: 

Norden Machinery: ”Det är en tub inblandad i allt vi gör”

På förpackningsmässan Packnorth, 10–12 maj, står maskintillverkaren redo att demonstrera och prata med besökare om allt som hör tubproduktion till. En maskin får extra mycket ljus på sig – en flexibel och liten packmaskin med snabba formatomställningar. 

Publicerat av: 

Automatisk säckfyllning på mässa

På det småländska höglandet, i Björköby, finns sedan exakt etthundra år företaget Vebe Teknik, en världsledande tillverkare av säckfyllningssystem. År 1921 lades grunden till företaget med tillverkning av utrustning till kvarnindustrin, nu är det enbart säckfyllning som gäller. Vebe Teknik är en av utställarna på den digitala mässan Packnorth den 10 – 12 maj och kommer att bygga sin monter i produktionshallen.

Publicerat av: 

Ritter Sport väljer pappersbaserad påsförpackning till minichoklad

Senast 2025 vill konfektyrkoncernen Ritter Sport konvertera all förpackning till en pappersbaserad lösning. Efter de första testerna förra året med en primärförpackning har ytterligare ett steg tagits: Ritter Sport Minis är den första produkten från tillverkaren som permanentas i sortimentet. Sekundärförpackning består nu helt av papper – nämligen NexPlus barriärpapper från Koehler Group.

Publicerat av: 

Hållbarhet och förpackningstester hos AFRY

AFRY är ett förhållandevis nytt namn på det vi tidigare kände som Ångpanneföreningen, eller ÅF. När Packnorth arrangeras i maj är man en av utställarna. Vi frågade de välkända förpackningskonsulterna Niclas Björkholtz och Christian Håkansson om vad som lockar dem med Packnorth och vad man kommer att presentera i sin monter.

Publicerat av: 

Integritetsinställningscenter

Google Analytics

Used to distinguish users in google analytics.

_ga, _gid

User login

WordPress uses cookies, or tiny pieces of information stored on your computer, to verify who you are. There are cookies for logged in users and for commenters.

wordpress_logged_in_, wordpress_sec_, wordpress_test_cookie, wp-settings-5, wp-settings-time-5

Site setting

To store a the logged in user's username and a 128bit encrypted key. This information is required to allow a user to stay logged in to a web site without needing to submit their username and password for each page visited. Without this cookie, a user is unable to proceed to areas of the web site that require authenticated access.

PHPSESSID

GDPR Consent

GDPR – check for consent types.

gdpr[consent_types]