Nordisk förpackningsmässa i maj

AGI och nord emballage välkomnar till en digital nordisk mässa om förpackning och e-handel. Foto: Arkivbilder/kollage

De internationella mässorna är inställda men 10–12 maj arrangeras en nordisk, digital mässa med fokus på förpackning och e-handel. Det är AGI-förlaget med Pack Sweden som arrangerar och tidningen nord emballage som är med och marknadsför och styr upp seminarierna. Mässan har fått namnet Packnorth.

– Vi har tagit fram ett koncept för digitala mässor, när det stod klart att vi inte kan mötas fysiskt. Den första mässan, för Sign&Print, genomför vi den 9 – 11 februari. Där har vi fått med flertalet viktiga aktörer. Nu är ambitionen att göra samma sak med Packnorth inom förpackning, berättar Daniel Carlsson, som är projektledare.

– För oss är det viktigt att vara med och ge företagen en möjlighet att presentera nytänkande som till exempel skulle ha visats på Interpack. Man får här en ny kanal ut till marknaden. Vi ser det här som en innovativ idé som vi vill stödja, säger Bo Wallteg, som är chefredaktör på nord emballage.

Den digitala mässan är enkel för utställarna att ställa ut på och snabb för besökarna att gå runt på. Besökaren går in i en monter och klickar på en säljare, varefter ett videosamtal startar och en demonstration kan äga rum. Besökaren kan också välja att istället följa någon av de över 100 live presentationerna. Där går det bra att via chatten ställa frågor som talaren direkt kan svara på. Naturligtvis går det också utmärkt att bara gå från monter till monter och se på de nya produkterna.

– För den som vill testa hur Packnorth fungerar, rekommenderar jag att redan nu registrera sig på signprintconnect.se. I början av februari lanserar vi sedan packnorth.se. Den 19 april kan besökarna börja boka tider hos utställarna och den 10 maj öppnar vi portarna, avslutar Daniel Carlsson.

 

För mer info om att ställa ut:

Daniel Carlsson, daniel.carlsson@agi.dk, +46 736 563 609
Peter Ollén, po@agi.se, +46 730 298 733
Daniel Wahlgren, Daniel.wahlgren@agi.se, +46 763 178 091

För redaktionella tips och förslag på presentationer:

Claes Nordström, claes.nordstrom@agi.se, +46 735 252 401
Bo Wallteg, bo.wallteg@nordemballage.se, +46 703 207 163
Henrik Christiansen, henrik.christiansen@agi.dk, +45 313 320 12

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Canon LabelStream 4000 presenteras på den nordiska marknaden

Canon lägger allt krut på en enda maskin under Packnorth den 10–12 maj. Canon LabelStream 4000, en spännande etikettpress som lanserades år 2019, har nu börjat hitta ut på marknader i Europa. Norden är ännu ett orört område, men Canon hoppas kunna lägga grunden för kommande installationer via Packnorth.

Publicerat av: 

Norden Machinery: ”Det är en tub inblandad i allt vi gör”

På förpackningsmässan Packnorth, 10–12 maj, står maskintillverkaren redo att demonstrera och prata med besökare om allt som hör tubproduktion till. En maskin får extra mycket ljus på sig – en flexibel och liten packmaskin med snabba formatomställningar. 

Publicerat av: 

Automatisk säckfyllning på mässa

På det småländska höglandet, i Björköby, finns sedan exakt etthundra år företaget Vebe Teknik, en världsledande tillverkare av säckfyllningssystem. År 1921 lades grunden till företaget med tillverkning av utrustning till kvarnindustrin, nu är det enbart säckfyllning som gäller. Vebe Teknik är en av utställarna på den digitala mässan Packnorth den 10 – 12 maj och kommer att bygga sin monter i produktionshallen.

Publicerat av: 

Ritter Sport väljer pappersbaserad påsförpackning till minichoklad

Senast 2025 vill konfektyrkoncernen Ritter Sport konvertera all förpackning till en pappersbaserad lösning. Efter de första testerna förra året med en primärförpackning har ytterligare ett steg tagits: Ritter Sport Minis är den första produkten från tillverkaren som permanentas i sortimentet. Sekundärförpackning består nu helt av papper – nämligen NexPlus barriärpapper från Koehler Group.

Publicerat av: 

Hållbarhet och förpackningstester hos AFRY

AFRY är ett förhållandevis nytt namn på det vi tidigare kände som Ångpanneföreningen, eller ÅF. När Packnorth arrangeras i maj är man en av utställarna. Vi frågade de välkända förpackningskonsulterna Niclas Björkholtz och Christian Håkansson om vad som lockar dem med Packnorth och vad man kommer att presentera i sin monter.

Publicerat av: