Svenska wellpapplösningar vinnare i World Star

 

DS Smith prisas med en World Star för sin miljövänliga begravningskista. Foto: DS Smith

Den globala förpackningstävlingen World Star har utsett 194 vinnare. Fyra av dessa producerades i Sverige –bland annat en begravningskista och en e-handelsförpackning för blommor.

194 vinnare uppdelade i tolv kategorier offentliggjordes 7 januari efter att tävlingsjuryn sagt sitt. I tävlingen World Star, arrangerad av World packaging organisation, belönades fyra svenskproducerade bidrag med utmärkelser.  Kännetecknande för alla de fyra förpackningslösningarna är inte bara att de tillverkas i wellpapp, utan att de också tidigare vunnit den nordiska utmärkelsen Scan Star.

Kista i wellpapp

DS Smith vann en World Star för sin begravningskista för kremering. Kistan är tillverkad i återvunnen kartong som spar både på ekonomi och miljö.

”Ett alternativ till en traditionell kista, tillverkad av kartong. Både miljömässiga och ekonomiska fördelar på grund av lägre utsläpp och kostnader under alla steg: tillverkning, transport och slutanvändning”, löd juryns motivering.

Smurfit Kappas e-handelsförpackning för leverans av blommor.

Smurfit Kappas e-handelsförpackning för att leverera blommor föll också juryn i smaken. Wellpapp-förpackningen har ingen tejpförslutning, och för att veckla ihop den krävs endast fem vikningar. I förpackningen finns också ett extra utrymme för choklad eller andra presenter.

För blomleveranser

Enligt tävlingsjuryn är den väl lämpad för sitt ändamål – att skicka blommor från en onlinebutik på ett funktionellt, ekonomiskt och säkert sätt:

”Förpackningen ger kunden en utmärkt öppningsupplevelse som förbättrar varumärkesuppfattningen och stimulerar återköp.”

Volvo Cars strålkastare förpackas i Brightbox.

Apak kammade hem två World Star-utmärkelser. Tillsammans med Mondi Ansbach har företaget tagit fram förpackningslösningen Brightbox som används till Volvo Cars strålkastare. Lösningen med sin hundra procent biobaserade design erbjuder säkrare och mer tillförlitliga transporter och en enklare hantering, skriver juryn bland annat.

Ceremoni i maj

Samma två företag, i samarbete med Continental, fick också en World Star för en wellpapplösning för transport av känsliga brake booster-komponenter till Volvos anläggningar runt om i världen.

Alla 194 vinnarna i tävlingen presenteras på World Star-tävlingens sajt. Prisceremonin sker i maj 2021.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Så kan tryckt elektronik bli framtidsområde för tryckerier

Tryckeribranschen kan göra mer än kommersiella jobb, förpackningar eller affischer i storformat. Tryckt elektronik är en miljardindustri och blir alltmer i fokus, särskilt tryckta och flexibla sensorer. Matthew Dyson, teknikanalytiker på ID Tech Ex, berättar om vilka tryckeriföretag som skulle kunna dra nytta av denna utveckling, och vilken kunskap som krävs.

Publicerat av: 

Så blir Connect-mässan

9 februari drar Sign&Print Connect igång och det utlovas en hel del nyheter inom etikett- och förpackningsområdet att titta närmare på. Vi frågar projektledaren Luiza Flôres da Cunha om vad man kan förvänta sig som utställare och besökare när mässan Sign&Print Scandinavia istället går digitalt.

Publicerat av: 

Integritetsinställningscenter

Google Analytics

Used to distinguish users in google analytics.

_ga, _gid

User login

WordPress uses cookies, or tiny pieces of information stored on your computer, to verify who you are. There are cookies for logged in users and for commenters.

wordpress_logged_in_, wordpress_sec_, wordpress_test_cookie, wp-settings-5, wp-settings-time-5

Site setting

To store a the logged in user's username and a 128bit encrypted key. This information is required to allow a user to stay logged in to a web site without needing to submit their username and password for each page visited. Without this cookie, a user is unable to proceed to areas of the web site that require authenticated access.

PHPSESSID

GDPR Consent

GDPR – check for consent types.

gdpr[consent_types]