torsdag 21. januari – vecka 3
– Branschen är hungrig efter att ses, säger projektledaren Luiza Flôres da Cunha som laddar för att dra igång Sign&Print Connect. Foto: Claes Nordström
9 februari drar Sign&Print Connect igång och det utlovas en hel del nyheter inom etikett- och förpackningsområdet att titta närmare på. Vi frågar projektledaren Luiza Flôres da Cunha om vad man kan förvänta sig som utställare och besökare när mässan Sign&Print Scandinavia istället går digitalt.
9-11 februari arrangeras den digitala mässan Sign&Print Connect. Eftersom varken Drupa eller Fespa kunde genomföras i år, så har företagen mycket att presentera på material- och maskinsidan, och utbudet bjuder också mycket att titta närmare på inom etikett- och förpackningsområdet. Besökare registrerar sig gratis till mässan och från och med 15 januari kan de gå in och boka möten med experter och säljare för att se vilka nyheter leverantörerna kommit med under det senaste året.
Luiza Flôres da Cunha är projektledare för den digitala mässan Sign&Print Connect.
Vad tjänar en utställare på att medverka?
– Istället för att bara kommunicera i sina egna kanaler och sitt befintliga nätverk, blir Sign&Print Connect en samlingsplats för hela den grafiska branschen att mötas, och nå ut till nya potentiella kunder. Vi når alla besökare som normalt kommer till vår fysiska mässa och mer därtill. Det fina är att vi inte blir begränsade geografiskt. Folk behöver inte resa till Stockholm. Det blir lika lätt att visa upp sina nyheter, oberoende av om de befinner sig i Sverige eller utlandet. Vår förväntan är att vi, liksom på våra mässor, kommer att få tusentals besökare.
Varför ska man besöka Sign&Print Connect?
– I dessa tider när man inte kan träffas som man brukar, så är Sign&Print Connect mötesplatsen där vi fortfarande kan träffas, trots den rådande covid-19-situationen. Sign&Print Connect blir istället för vår fysiska mässa, så allt det du normalt kan se på en mässa försöker vi hitta en digital lösning på. Som vanligt kommer du därför kunna träffa massor av aktörer från den grafiska industrin, smidigt och enkelt på ett och samma ställe. Här får du ta del av alla utställares senaste produktnyheter, du får möjlighet att jämföra och ställa frågor utifrån dina verksamhetsbehov.
– Kanske är du intresserad av att köpa en ny maskin, till exempel en ny skrivare eller annan utrustning. Då kan du möta våra utställare, få svar på dina frågor och få det underlag du behöver för att senare kunna genomföra ett inköpsbeslut. Självklart kommer våra utställare dessutom genomföra öppna presentationer om branschens utveckling och hur deras produkter och nyheter möter detta. Det är därför du ska delta på Sign&Print Connect för vi samlar allt det senaste inom branschen som du lätt annars går miste om i dessa tider.
Vad kan du berätta om plattformen ur ett utställarperspektiv?
– Den är utvecklad och framtagen specifikt för detta ändamål. Vi har tagit fokus på användarvänligheten för att utställare lätt ska kunna navigera och manövrera över sin egen montersida. Beroende på vilken paketlösning du har valt så kan du ladda upp produkter och produktbeskrivningar, genomföra livepresentationer, och enkelt få potentiella och nyfikna kunder att nå just dig.
Mässan Sign&Print Connect arrangeras 9–11 februari 2021 där besökare kan möta utställare i deras showroom med hjälp av digitala hjälpmedel.
Och som besökare?
– Som besökare behöver du bara registrera dig gratis för att få tillgång till hela plattformen. Därefter är det bara ditt behov som styr, vad du vill ta del av. Du kan enkelt hitta utställare och vad de visar, följa våra fullmatade programpunkter med livepresentationer eller enkelt ringa, eller ha ett videosamtal med en specifik säljare eller produktspecialist på ett företag som visar och guidar dig i alla dina frågor och funderingar – på detaljnivå om du så vill. Besökare kommer även lätt kunna navigera sig efter det de söker med hjälp av vår kategoriseringsfunktion.
– Framför allt har fokus varit på att skapa en kommunikativ, inbjudande och kul mötesplats med massor av spännande nyheter från företag som verkar i den grafiska industrin. Vissa kanske räds av att använda tekniska digitala verktyg. Men vårt mål är att det absolut inte ska upplevas som hindrande eller att det har en överordnad ställning – fokus ska ligga på att enkelt kunna mötas.
Hur känns det att leda ett sådant här projekt?
– Det är en spännande utmaning att gå från en fysisk mässa till att hitta värden i de digitala mötena för att hitta de bästa förutsättningarna för utställare och besökare. Sen finns det också ett tekniskt fokus som inte krävts tidigare. Här jobbar jag och andra tätt tillsammans med vår webbutvecklare för att ta fram alla tekniska möjligheterna och den rätta känslan som vi vill åt. Det ska bli jättekul att se resultatet 9–11 februari nästa år.
Hur har responsen varit hittills?
– Mycket bra, branschen är hungrig efter att ses och visa upp sina nyheter. Våra egna undersökningar samt omställningen till digitalt – en väg som andra evenemang också har gått mot – har gjort oss säkra på att vi är på rätt spår.
Konica Minolta ställer ut på den digitala mässan Sign&Print Connect:
– Vi ser stor potential att sälja fler etikettskrivare, för den marknaden tror jag inte kommer att minska över lång tid framåt. Jag tror den kommer att växa, säger Roy Spennare.
Claes Nordström | claes.nordstrom@agi.se| 19. januari, 2021
Tryckeribranschen kan göra mer än kommersiella jobb, förpackningar eller affischer i storformat. Tryckt elektronik är en miljardindustri och blir alltmer i fokus, särskilt tryckta och flexibla sensorer. Matthew Dyson, teknikanalytiker på ID Tech Ex, berättar om vilka tryckeriföretag som skulle kunna dra nytta av denna utveckling, och vilken kunskap som krävs.
Publicerat av:Claes Nordström | claes.nordstrom@agi.se| 19. januari, 2021
Helsingborgsbaserade Techprint sätter fokus på fyra produktkategorier under Sign&Print Connect. Genom att delta i mässan hoppas företaget att kunna ge besökaren många nya idéer och mycket kunskap.
Publicerat av:Claes Nordström | claes.nordstrom@agi.se| 12. januari, 2021
Fyra av de 194 vinnarna producerades i Sverige –bland annat en begravningskista och en e-handelsförpackning för blommor.
Claes Nordström | claes.nordstrom@agi.se| 12. januari, 2021
9 februari drar Sign&Print Connect igång och det utlovas en hel del nyheter inom etikett- och förpackningsområdet att titta närmare på. Vi frågar projektledaren Luiza Flôres da Cunha om vad man kan förvänta sig som utställare och besökare när mässan Sign&Print Scandinavia istället går digitalt.
Publicerat av:Claes Nordström | claes.nordstrom@agi.se| 5. januari, 2021
Intergraf, den europeiska federationen för tryck och digital kommunikation, publicerar varje år en ekonomisk rapport. Den ger en detaljerad inblick i tryckmarknadens utveckling och framtid i Sverige och Europa.
Publicerat av:Claes Nordström | claes.nordstrom@agi.se| 28. december, 2020
Nära Frankfurt finns Oschatz Visuelle Medien. Tryckeriet är främst hemma inom storformat och digitaltryck. Nu ger de sig in på etikettmarknaden efter att ha tagit världens första Canon LabelStream 4000 i drift.
Publicerat av:Claes Nordström | claes.nordstrom@agi.se| 22. december, 2020
Etikettproducenter har varit utsatta för särskilda prövningar de senaste månaderna. Men samtidigt har det också öppnat möjligheter för dem. Konica Minolta listar fyra faktorer som kommer att ha en inverkan på marknadens utveckling det kommande året.
Publicerat av:Claes Nordström | claes.nordstrom@agi.se| 17. december, 2020
AGI Publishing House AB | Altonagatan 5 | 211 38 Malmö | Sverige
För att förbättra din upplevelse, analysera trafik och ge dig personligt anpassade annonser använder vi cookies. Läs mer och anpassa dina inställningar eller godkänn för standardinställningar. Välkommen!