Etikettföretag flyttar in

– Vi är i ständig utveckling och ser inga begränsningar för vår verksamhet, säger vd:n och grundaren Peter Nilsson på Nile. Ängelholmsföretaget flyttar nu till en ny anläggning för att tillverka och utveckla självhäftande etiketter av det smartare slaget.

Nile, tidigare Herpatech, utvecklar och tillverkar smarta självhäftande etiketter för en rad olika branscher. Företaget flyttar nu in i nya lokaler i östra Ängelholm. Det rör sig om en hypermodern anläggning då utveckling och tillverkning av de smarta etiketterna kräver en klinisk, sluten miljö, framgår i ett pressmeddelande.

-Etiketterna innehåller i många fall printade sensorer som kan kommunicera och leverera data om olika tillstånd på den yta de är fästa på, säger Peter Nilsson, grundare och vd för Nile.

Niles etiketter kan exempelvis användas inom diagnostik och hälsovård, för att övervaka och kommunicera till exempel puls, blodtryck, syreupptagning och blodsockerhalt.

Resan från byggstart till inflyttning har tagit två år. Brännborn Fastigheter har byggt anläggningen för Niles räkning.

– Vi är i ständig utveckling och ser inga begränsningar för vår verksamhet. Det känns gott att kunna expandera och skapa sysselsättning i Ängelholm, säger Peter Nilsson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Så kan tryckt elektronik bli framtidsområde för tryckerier

Tryckeribranschen kan göra mer än kommersiella jobb, förpackningar eller affischer i storformat. Tryckt elektronik är en miljardindustri och blir alltmer i fokus, särskilt tryckta och flexibla sensorer. Matthew Dyson, teknikanalytiker på ID Tech Ex, berättar om vilka tryckeriföretag som skulle kunna dra nytta av denna utveckling, och vilken kunskap som krävs.

Publicerat av: 

Så blir Connect-mässan

9 februari drar Sign&Print Connect igång och det utlovas en hel del nyheter inom etikett- och förpackningsområdet att titta närmare på. Vi frågar projektledaren Luiza Flôres da Cunha om vad man kan förvänta sig som utställare och besökare när mässan Sign&Print Scandinavia istället går digitalt.

Publicerat av: