Förpackningar och e-handel framtidsområden för ABA

Robine Björklund, vd för ABA. Foto: ABA

Robine Björklund, vd för Stockholmstryckeriet ABA. Foto: ABA

 

Hur har verksamhetsåret 2020 sett ut?

– Vi är förstås hårt drabbade av pandemins effekter, många affärsområden stod mer eller mindre still i april–juni på grund av myndighetsrestriktioner och pandemins effekter i stort. Läget ser bättre ut sedan efter sommaren och vi hoppas den positiva utvecklingen fortsätter året ut. Dock är det fortfarande väldigt svårt att planera eller prognostisera sista delen av året, likväl som början av nästa år.

Har någon produkt ökat eller minskat?

– Allt vi levererar till event och retail är det som i stort sett gått sämre, på grund av effekterna av covid-19. Det vi producerar till affärsområdet e-handel har förstås gått bättre.

Vilka planer har ni för verksamheten framåt?

– Vi har fokuserat på e-handelslösningar, både i eget varumärke samt annat. Vi har också fokuserat mer och speedat upp våra stora strategiska frågor med några nya inriktningar. Likaså tittat mer på förpackningsproduktion och övriga produktområden som går inom de affärsområden vi tror på i framtiden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Smarta lösningar hos Quadient på mässan

Quadient intar Packnorth med ett digitalt skärbord för produktion av förpackningar och etiketter i mindre serier och en automatisk förpackningsmaskin som skapar kartonger anpassade för dess innehåll. De visar också en modulbyggd sorteringslösning för att hantera paket och försändelser.

Publicerat av: 

Coca-Cola byter till återvunnen plastfilm

Omställningen påbörjas kvartal två. Då går Coca-Cola i Sverige över till 100 procent återvunnen plastfilm på alla större flaskor i fyrpack.
– När vi nyttjar materialet effektivt bibehåller vi dess värde och minskar förpackningarnas klimatpåverkan, säger Cathrine Westerlind hos Coca-Cola European Partners Sverige.

Publicerat av: 

Nya förslutningar för Tetra Pak – ”Betydande förändringar”

Förpackningslösningar med fastsatta korkförslutningar, bland annat i växtbaserad bioplast, introduceras av Tetra Pak. Enligt företaget, som i samma veva även lanserar papperssugrör, ska nyheterna leda till minskad nedskräpning.

Publicerat av: