Hållbar lastsäkring i sikte

Trioplast ingår ett samarbetsavtal med Spendrups Bryggeri. Foto: Trioplast

Förpackningsaktören Trioplast och Spendrups Bryggeri ingår ett samarbetsavtal. Det övergripande målet är att nå en hållbar kvalitetssäkrad laststabilitet med ökad återvinning av material. 

Överenskommelsen mellan de båda parterna sträcker sig över tre år med en option på ytterligare två. Avtalet vilar på tydliga målsättningar och tydliga nyckeltal kopplade till dessa.

– Både Trioplast och Spendrups har längs vägen varit öppna för förändring och har tydligt visat hur viktigt det är att ha ett samarbete i hållbarhetsfrågorna, säger Daniel Birgerstam, Key account manager och ansvarig för avtalet på Trioplast Industrial Film, i ett pressmeddelande.

Tester i Smålandsstenar

Parterna kommer gemensamt att arbeta för att uppnå en kvalitetssäkrad laststabilitet. Det sker på Trioplasts testcenter i Smålandsstenar där de kommer att testa sig fram för att nå den bästa konfigurationen för primär-, sekundär- och tertiärförpackningar. Fokus ligger på både optimering och återvinning, men också på användningen av återvunna och förnybara råvaror. Detta gäller även pallemballage där Trioplasts sträckfilm eller en pallhuv av sträckfilm, så kallad sträckhuv, kommer att komma till användning.

Hitta nya lösningar

Björn Deborg, strategisk inköpare på Spendrups Bryggeri:

– Att agera hållbart står högt på agendan för oss på Spendrups Bryggeri, och i vårt arbete med förpackningsmaterial jobbar vi ständigt med att hitta lösningar där vi använder återvunnet material eller material från förnybara källor. Vi vill samtidigt funktionssäkra vårt gods gällande lastsäkerhet genom EUMOS tester och det ser vi att vi kan uppnå i partnerskapet med Trioplast.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Smarta lösningar hos Quadient på mässan

Quadient intar Packnorth med ett digitalt skärbord för produktion av förpackningar och etiketter i mindre serier och en automatisk förpackningsmaskin som skapar kartonger anpassade för dess innehåll. De visar också en modulbyggd sorteringslösning för att hantera paket och försändelser.

Publicerat av: 

Coca-Cola byter till återvunnen plastfilm

Omställningen påbörjas kvartal två. Då går Coca-Cola i Sverige över till 100 procent återvunnen plastfilm på alla större flaskor i fyrpack.
– När vi nyttjar materialet effektivt bibehåller vi dess värde och minskar förpackningarnas klimatpåverkan, säger Cathrine Westerlind hos Coca-Cola European Partners Sverige.

Publicerat av: 

Nya förslutningar för Tetra Pak – ”Betydande förändringar”

Förpackningslösningar med fastsatta korkförslutningar, bland annat i växtbaserad bioplast, introduceras av Tetra Pak. Enligt företaget, som i samma veva även lanserar papperssugrör, ska nyheterna leda till minskad nedskräpning.

Publicerat av: