Fisknätsetikett blev ”Best in show”

Tävlingsjuryn lovordade flasketiketten för dess taktila känsla och realism. Foto: Pressbild

Den europeiska etikettävlingen Finat Label Awards 2020 är avgjord. En heltäckande flasketikett med taktil känsla och ett motiv av fiskar fångade i ett fisknät, blev juryns favorit och vinnaren av titeln ”Best in show”.

Den europeiska etikettorganisationen Finat har utsetts 2020 års bästa etiketter i ett flertal priskategorier. Förutom att vinna kategorin ”Non adhesive” tog det spanska företaget IPE Industria Gráfica SLU hem det mest prestigefyllda ”Best in show” för en heltäckande flasketikett, en så kallad sleeve.

Applicering av lack på nätet

Tävlingsjuryn lovordade flasketiketten för dess taktila känsla och realism. Över det traditionellt tryckta motivet, fiskar i ett fisknät, har tillverkaren applicerat taktilt lack över fisknätet.

”Högkvalitativ flexotryck av både fiskarna och nätet gör att designen sticker ut bland alla gruppvinnarna. Det taktila fisknätet gör det möjligt för kunderna att uppleva nätets känsla, medan de njuter av vitt vin. Den blå fyren ger ytterligare intresse och fungerar också som en automatisk flaskorienteringsanordning i produktionsprocessen”

Den vinnande etiketten sitter på vinet Al Alba Albariño, från vindistriket Rias Baxias, som ligger vid spanska Atlantkusten.

Totalt 264 bidrag

Till tävlingen inkom totalt 264 bidrag från 44 företag i 23 länder. 39 kategori- och gruppvinnare hyllades och dessutom delades 93 certifikat ut med beröm för de insatser som företag gjort – ”Highly Commended”. Säkerhet, kosmetika, hushållsprodukter, läkemedel och alkoholdrycker var några av tävlingens alla kategorier.

Svensk sill prisad

En svenskproducerad etikett blev en av gruppvinnarna i kategorin ”Food Products”. Skanem Skurup fick pris för sin etikett till Abbas Skärgårdssill. Etiketten är tryckt på ett filmsubstrat med flexo med sju färger samt halvtons screen i 133 lpi.

”Detta är en livlig etikett för en fiskprodukt som drivs på av illustrationen av havet i bakgrunden. Vapenskölden är mycket tydlig och vältryckt. Känslan på guldsigillet och Kungshamn-bokstäverna i guld lägger till en touch av klass”, lyder juryns beskrivning av etiketten.

Alla vinnare och och information om etiketterna finns på Finats sajt där det även går att se prisceremonin som livesändes 26 november från Haag i Nederländerna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Så kan tryckt elektronik bli framtidsområde för tryckerier

Tryckeribranschen kan göra mer än kommersiella jobb, förpackningar eller affischer i storformat. Tryckt elektronik är en miljardindustri och blir alltmer i fokus, särskilt tryckta och flexibla sensorer. Matthew Dyson, teknikanalytiker på ID Tech Ex, berättar om vilka tryckeriföretag som skulle kunna dra nytta av denna utveckling, och vilken kunskap som krävs.

Publicerat av: 

Så blir Connect-mässan

9 februari drar Sign&Print Connect igång och det utlovas en hel del nyheter inom etikett- och förpackningsområdet att titta närmare på. Vi frågar projektledaren Luiza Flôres da Cunha om vad man kan förvänta sig som utställare och besökare när mässan Sign&Print Scandinavia istället går digitalt.

Publicerat av: 

Integritetsinställningscenter

Google Analytics

Used to distinguish users in google analytics.

_ga, _gid

User login

WordPress uses cookies, or tiny pieces of information stored on your computer, to verify who you are. There are cookies for logged in users and for commenters.

wordpress_logged_in_, wordpress_sec_, wordpress_test_cookie, wp-settings-5, wp-settings-time-5

Site setting

To store a the logged in user's username and a 128bit encrypted key. This information is required to allow a user to stay logged in to a web site without needing to submit their username and password for each page visited. Without this cookie, a user is unable to proceed to areas of the web site that require authenticated access.

PHPSESSID

GDPR Consent

GDPR – check for consent types.

gdpr[consent_types]