Över 300 i branschen intar Top packaging summit

Marie M Lavsen, vd för Packbridge öppningstalar under Top Packaging summit som i år går digitalt. Foto: Claes Nordström

Panelsamtal, utställningar och en digital konferens med inspirerande talare. Det står på programmet när den digitala upplagan av Top packaging summit 2020 livesänds den 24 november.

Professor Annika Olsson, professor i förpackningslogistik vid Lunds universitet är moderator för konferensens så kallade runda bordssamtal. Dessa drar igång på tisdagsförmiddagen, 24 november, och fokusämnena är bland annat framtida utmaningar och möjligheter för branschen. Annika Wäppling Korzinek, svensk representant i EU-kommissionen, Elin Tornblad, vd för Potato Plastic, Cathrine Westerlind, hållbarhetsansvarig på Coca Cola European Partner Sweden och Front Pacs vd Martin Enocson är några av alla företrädare i branschen som deltar i diskussionen.

Över 300 registrerade

Enligt förpackningsorganisationen Packbridge samlar årets konferens över 300 personer inom förpackningsindustrin. Eftersom den i år är digital är det kostnadsfritt att registrera sig. Heldagen livesänds för alla som vill följa den. Det blir också en utställning med företag kommer visa upp sina produkter i digitala montrar.

 

Annika Olsson, professor i förpackningslogistik, leder eventets panelsamtal. Foto: Kennet Ruona

Under dagen genomförs även en digital konferens där bland annat representanter från Coop Italia, tyska Syntagon och amerikanska Mars Wrigley medverkar. Presentationerna drar igång på tisdagseftermiddagen.

Dessutom ges möjlighet att bekanta sig med startup-företag som delar med sig av sina innovationer i branschen.

Arrangör och anmälan

Bakom mässan står förpackningsnätverket Packbridge och Nord Emballage, med stöd av Region Skåne och Lunds universitet.

Anmälan till evenemanget görs på Packbridge hemsida.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Så kan tryckt elektronik bli framtidsområde för tryckerier

Tryckeribranschen kan göra mer än kommersiella jobb, förpackningar eller affischer i storformat. Tryckt elektronik är en miljardindustri och blir alltmer i fokus, särskilt tryckta och flexibla sensorer. Matthew Dyson, teknikanalytiker på ID Tech Ex, berättar om vilka tryckeriföretag som skulle kunna dra nytta av denna utveckling, och vilken kunskap som krävs.

Publicerat av: 

Så blir Connect-mässan

9 februari drar Sign&Print Connect igång och det utlovas en hel del nyheter inom etikett- och förpackningsområdet att titta närmare på. Vi frågar projektledaren Luiza Flôres da Cunha om vad man kan förvänta sig som utställare och besökare när mässan Sign&Print Scandinavia istället går digitalt.

Publicerat av: