Över 300 i branschen intar Top packaging summit

Marie M Lavsen, vd för Packbridge öppningstalar under Top Packaging summit som i år går digitalt. Foto: Claes Nordström

Panelsamtal, utställningar och en digital konferens med inspirerande talare. Det står på programmet när den digitala upplagan av Top packaging summit 2020 livesänds den 24 november.

Professor Annika Olsson, professor i förpackningslogistik vid Lunds universitet är moderator för konferensens så kallade runda bordssamtal. Dessa drar igång på tisdagsförmiddagen, 24 november, och fokusämnena är bland annat framtida utmaningar och möjligheter för branschen. Annika Wäppling Korzinek, svensk representant i EU-kommissionen, Elin Tornblad, vd för Potato Plastic, Cathrine Westerlind, hållbarhetsansvarig på Coca Cola European Partner Sweden och Front Pacs vd Martin Enocson är några av alla företrädare i branschen som deltar i diskussionen.

Över 300 registrerade

Enligt förpackningsorganisationen Packbridge samlar årets konferens över 300 personer inom förpackningsindustrin. Eftersom den i år är digital är det kostnadsfritt att registrera sig. Heldagen livesänds för alla som vill följa den. Det blir också en utställning med företag kommer visa upp sina produkter i digitala montrar.

 

Annika Olsson, professor i förpackningslogistik, leder eventets panelsamtal. Foto: Kennet Ruona

Under dagen genomförs även en digital konferens där bland annat representanter från Coop Italia, tyska Syntagon och amerikanska Mars Wrigley medverkar. Presentationerna drar igång på tisdagseftermiddagen.

Dessutom ges möjlighet att bekanta sig med startup-företag som delar med sig av sina innovationer i branschen.

Arrangör och anmälan

Bakom mässan står förpackningsnätverket Packbridge och Nord Emballage, med stöd av Region Skåne och Lunds universitet.

Anmälan till evenemanget görs på Packbridge hemsida.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Smarta lösningar hos Quadient på mässan

Quadient intar Packnorth med ett digitalt skärbord för produktion av förpackningar och etiketter i mindre serier och en automatisk förpackningsmaskin som skapar kartonger anpassade för dess innehåll. De visar också en modulbyggd sorteringslösning för att hantera paket och försändelser.

Publicerat av: 

Coca-Cola byter till återvunnen plastfilm

Omställningen påbörjas kvartal två. Då går Coca-Cola i Sverige över till 100 procent återvunnen plastfilm på alla större flaskor i fyrpack.
– När vi nyttjar materialet effektivt bibehåller vi dess värde och minskar förpackningarnas klimatpåverkan, säger Cathrine Westerlind hos Coca-Cola European Partners Sverige.

Publicerat av: 

Nya förslutningar för Tetra Pak – ”Betydande förändringar”

Förpackningslösningar med fastsatta korkförslutningar, bland annat i växtbaserad bioplast, introduceras av Tetra Pak. Enligt företaget, som i samma veva även lanserar papperssugrör, ska nyheterna leda till minskad nedskräpning.

Publicerat av: